ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 19-10-2023 21:04

Son Bir Haftada 42 Terörist Etkisizleştirildi

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen 42 terörist ile birlikte, bu yıl içerisinde toplam 1.682 terörist etkisiz hâle getirildi.

Son Bir Haftada 42 Terörist Etkisizleştirildi

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen 42 terörist ile birlikte, bu yıl içerisinde toplam 1.682 terörist etkisiz hâle getirildi. 

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk haftalık bilgilendirme toplantısında haftalık gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Aktürk, "İki gün önce El-Ehli Baptist Hastanesinin vurularak çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan masum sivillerin, uluslararası hukukun ve en temel insani değerlerin hiçe sayılarak katledilmesi tüm insanlığın bittiği noktadır" dedi. 

Aktürk, terörle mücadele çalımaları konusunda şunları kaydetti:

"24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 39 binden fazla (39.025) teröristi etkisiz hâle getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı kesintisiz ve kararlı mücadelesi devam etmektedir.

Bu kapsamda; Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada etkisiz hâle getirilen 42 terörist ile birlikte, bu yıl içerisinde toplam 1.682 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan sökülüp atılıncaya kadar terör yuvalarını yerle bir etme irade ve kararlılığımız, gereken yer ve zamanda artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecektir."

Tuğamiral Aktürk, Suriye'de gücenlik çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 400 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 26’sı son bir haftada olmak üzere 1.272 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi. 

Aktürk'ün verdiği bilgiye göre, son bir haftada "yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 633 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 9’u FETÖ mensubu olmak üzere 11’i terör örgütü üyesi" olduğu belirlendi. Kontrollerde .4 bin 956 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. 

Aktürk, "Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 9.863’e yükselmiştir. Bu şahıslardan 382’si FETÖ mensubu olmak üzere toplam 548 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 176 bin 338 olmuştur" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ