SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 20:24

YRP Adayı Atalay’dan ‘28 Şubat’ Açıklaması

Yeniden Refah Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Nazif Atalay, 28 Şubat post-modern darbesinin 27’nci yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

YRP Adayı Atalay’dan ‘28 Şubat’ Açıklaması

28 Şubat darbe girişiminin Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan’a karşı yapıldığına dikkat çeken Atalay; “Kuşkusuz 28 Şubat dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan hocamızı alaşağı etmek için yapılmıştı. Çünkü Erbakan hocamız eski iktidarlardan farklı bir dil kullanıyordu. Türkiye'yi batının uydusu olmaktan çıkaracak, Afrika'dan Asya'ya, Anadolu'dan Batı'ya uzanacak olan bir İslam Birliği projesinin peşindeydi. Erbakan'ın iktidara gelmemesi için her yolu deneyen batılılar, bunu başaramayınca hocamızı iktidardan düşürmek için içte ve dışta kendilerine işbirlikçi arayışına girmişlerdi. Bunu hayata geçirmek için kartel medyası dediğimiz gazeteler ve televizyonlar her gün irtica yaygarası koparmaya başladılar. Sahte şeyhler, üniversitelerdeki başörtüsü yasakları, eski kasetler, camiye giden çocuklar her akşam ana haberlerin ana gündemiydi. Bu baskıyı hisseden sözüm ona uyanık muhafazakârlar da kendi konumlarını garanti etmenin telaşıyla ‘Beceremediniz, çekin gidin. Başörtüsü furuattandır’ gibi hezeyanlar içinde bulundu. 28 Şubat üzerinden tam 27 yıl geçti” dedi.

Başlık 2: “Erbakan Hocamız Siyasete Damga Vurdu”

Merhum Erbakan’ın, zor süreçlerde siyasete damga vurduğunu ifade eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Erbakan hocamız azimli, kararlı ve sabırlıydı. Milli görüş, adil düzen ve İslam birliği davaları için son nefesine kadar ter döktü. Davası, mücadelesi, liderliği ve beyefendiliği ile örnek bir yaşam bıraktı. Erbakan hocamız zorlu süreçlerde siyasete damgasını vurmuştur. Bugün bahsi geçen post modern darbenin üzerinden 27 yıl geçti. Evet, ne yazık ki bir komutan ‘28 Şubat bin yıl devam edecek’ demişti. Ama o anlayış içerisinde 28 Şubat; 8-10 yıl içerisinde haksızlığı ile ortaya çıktı, ama 28 Şubat mağduru olan Erbakan Hocamız yüzlerce yıl anılacaktır. Yeniden Refah Partisi olarak; 28 Şubat sürecinde fikirlerine, idealine beton dökülmeye çalışılan rahmetli Genel Başkanımız Necmettin Erbakan hocamızı minnetle anıyor, ülkemizin bir daha herhangi bir darbeyle karşılaşmamasını temenni ediyorum.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ