ZİYARET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 10:11

Engellilerin Umudu Oldu...

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi.

Engellilerin Umudu Oldu...

Adıyaman Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen ve özel gereksinimli bireyler için daha kaliteli yaşam sunmayı hedefleyen Engelsiz Yaşam Merkezi 5 dönümlük alan üzerine kuruldu. İçerisinde çocuk destek birimi, kadın destek birimi, yaşlı destek birimi, çocuk sanat atölyesi, seminer odası ve kütüphane gibi alanlar bulunan 350 metrekare kapalı alana sahip olan merkezde, 11 ilkokul 10 ortaokul olmak üzere toplamda yaş aralığı 9-11 olan 200 tane özel gereksinimli öğrenci bulunmaktadır.


Ayrıca merkezin kendi bünyesinde ise yaş aralığı 12 ile 48 olan 45 özel gereksinimli öğrenci bulunmaktadır. Merkezde uzman öğretmenler eşliğinde müzik, resim, beden eğitimi, çocuk gelişimi ve özel eğitim dersleri verilmektedir. Ayrıca özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere günlük yaşam becerileri, mutfak becerileri, ebru sanatı, rölyef, quilling (kağıt kıvırma), kağıt kesme yapıştırma gibi ince motor gelişimi ve el-göz koordinasyonunu destekleyici etkinlikler, denge aktiviteleri, müzik-ritim (saz, gitar, davul ve basit çalgılar) gibi çeşitli sanatsal faaliyetler eşliğinde eğlenerek öğrenme imkanı sunuyor.
Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, öğrencilerle keyifli zaman geçirdi.


Ziyareti sırasında yetkililer ile görüşerek verilen eğitimler ve süreç hakkında bilgi alan Başkan Kılınç, yaptığı açıklamada; “Sosyal ve hassas belediyecilik anlayışı çerçevesinde devam ettirdiğimiz en önemli hizmetlerimizden birisi Engelsiz Yaşam Merkezimizdir. Bu merkezimizde kendi alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde toplamda 245 özel gereksinimli öğrencilerimiz sanat etkinlikleri, müzik etkinlikleri ve spor faaliyetleri gibi birçok etkinliklerle bir yandan eğlenerek keyifli zaman geçiriyorlar, diğer yandan öğrenmeye devam ediyorlar. İlimizde böyle bir merkezin olması çok anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ sözlerini dile getirdi.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ