GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-10-2023 20:27

“Dünya Gıda Krizinin Eşiğinde”

‘Tarım Çalıştayı’na katılan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, dünyanın gıda krizinin eşiğinde olduğunu söyledi.

“Dünya Gıda Krizinin Eşiğinde”

3'üncüsü düzenlenen 30 Büyükşehir ve Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı’nda söz alan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kuraklığın ve gıda krizinin önemine vurgu yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın ve 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri ortak hedef ve projeler için Balıkesir’de bir araya getirdi.

Tarımsal konular hakkında bilgi alışverişi yaparak somut sonuçlara ulaşılması adına düzenlenen çalıştaya; Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Kuzey Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, AK Parti İl Başkanvekili Vahdettin Çiftçi, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, Senegal Dialembere Belediye Başkanı Mamadou Salif Sow, Kuzey Makedonya Gastivar Belediye Başkan Yardımcıları Gzim Haciejup ile Namik Durmuşi ve Mali İşler Sorumlusu Sadat Arifi, Somali Mogadişu Belediyesi Daire Başkanı Abdikani Mohamed Ahmed, Balıkesir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri, oda ve borsa başkanları, 30 büyükşehir belediyesinin ilgili daire başkanları ve bilim insanları katıldı.

Çalıştayda söz alan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, sürdürülebilir tarım konusunun ve dünyada oluşabilecek kuraklığın önemini vurgulayarak, “Dünyada bir kuraklık sorunu var ve bizler bu suyun, toprağın kıymetini bilmiyoruz.” Sözlerini dile getirdi. Yerel yönetimlerin kalkınmasının önemli olduğunu belirten Başkan Kılınç, “Artık kalkınmanın yerelden başladığını ve dünyanın eşiğinde olduğu gıda krizini düşünürsek; yerel yönetimlerin rolünün ne kadar önemli olduğunu görürüz. Özellikle pandemi bunu bize çok iyi hatırlattı.” dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ