SPOR
Giriş Tarihi : 10-06-2023 01:29

Barış ve Dostluğa Kulaç Atacaklar

Megisti - Kaş Yüzme Yarışı, Yunanistan'ın Megisti (Meis Adası) ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında 25 Haziran Pazar günü yapılacak.

Barış ve Dostluğa Kulaç Atacaklar

Megisti - Kaş Yüzme Yarışı, Yunanistan'ın Megisti (Meis Adası) ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında 25 Haziran Pazar günü yapılacak. 

Yarışın adı "Uluslararası Megisti - Kaş Swim 2023 Barış ve Dostluk Yarışı" ve katılımcılar 7 kilometrelik mesafede bu yıl 17. kez dostluğa kulaç atacaklar. 

Yarış, Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılıyor. Festival, 1999 yılından itibaren Kaş bölgesinin güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenleniyor. Megisti - Kaş Swim Race ise ilk kez 2005 yılında Denizcilik ve Kabotaj Bayramına denk gelen 1 Temmuz'da, Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin kapanış etkinliği olarak düzenlenmeye başlandı. 

Başlık 2: 16 ülkeden 193 yüzücü 

Büyük bir ilgi gören ve heyecanla beklenen yarışın kayıtları, bu yıl de yoğun talep görerek bir hafta içinde doldu. Yarışa Türkiye, Yunanistan, ABD, İngiltere, Avustralya, Afganistan, Bosna-Hersek, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Japonya, Makedonya ve Rusya'dan katılım var. 

Toplam toplam 16 ülkeden 193 yüzücü katılacak. Kulaçlar, barış ve dostluk için atılacak. 

Yarışmacılar arasında Iron Man Şampiyonu Sera Sayar, Manş Denizini yüzerek geçen en genç Türk yüzücü Aysu Türkoğlu, Dünya Yüzme Rekortmeni Ahmet Nakkaş ve Ultra Maraton Yüzücü Bengisu Avcı gibi isimler de yer alacak. 

Başlık 3: Yaklaşık dört saat sürecek

Yarışmaya katılan yüzücüler, 25 Haziran Pazar sabah erken saatlerinde Kaş'tan Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın kara parçası olan Megisti'ye feribotla geçecekler. Megisti'den Kaş'a doğru kulaç atacak yüzücüler, saat 09.00'da start alacak. 

Start ile denize atlayan sporcular, Megisti'den Kaş'a kadar 7 kilometrelik parkurda yarışı tamamlayacak. Yarışın yaklaşık dört saat sürmesi bekleniyor. Parkuru tamamlayan sporcular, aynı gün 14.00'te Kaş Cumhuriyet Meydanı'ndaki düzenlenecek törende ödüllendirilecek. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ