SİYASET
Giriş Tarihi : 03-09-2023 15:43   Güncelleme : 03-09-2023 16:35

Gündüz, Kira Artışları İle İlgili Konuştu

YDP Genel Başkanı ve Fahri Milletvekili Gündüz: "Meclis kira düzenlemesi için olağanüstü toplanmalı."

Gündüz, Kira Artışları İle İlgili Konuştu

Yeni Dünya Partisi Lideri ve Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Meclis kira düzenlemesi için olağanüstü toplanmalı. Fahiş ve astronomik kiralar yaşamı yaşanmaz yapmış. Kira en fazla asgari ücretin yarısı olmalı."

 

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ mecliste yaptığı açıklamada kira artışları ile ilgili konuştu ve meclisi kira düzenlemesi için olağanüstü toplanmalı dedi.

 

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: "Yeni Dünya Partisi olarak halkın sorunlarına çözüm bulmak azmindeyiz ve meclis yasama tatilinde olduğu halde Fahri Milletvekili olarak mecliste imkanlar ölçüsünde çalışmalar yapıp sorunlara çözüm bulma gayretindeyiz. Yüksek enflasyonun en çok kendini gösterdiği Kira artışları artık fahiş ve astronomik noktalara çıkmış ve ticaret ahlakına sığmaz duruma gelmiştir. Yüksek kiralar en temel yaşam hakkı olan barınma hakkına engel olmakta ve yaşamı yaşanmaz hale getirmektedir. Kiralar en fazla asgari ücretin yarısı olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı ve ev kiraları normal enflasyondan bağımsız şekilde ayarlanmalıdır bunun için özel yasa çıkarıp bu alanda denetimleri daha sıkı hale getirmek lazım bunun için meclisin olağanüstü toplanmasını halka büyük bir hizmet olarak görmekteyiz."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ