TURİZM
Giriş Tarihi : 15-12-2022 20:56

“Tanıtım İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz”

Başkan Kılınç: “Adıyaman'ımızın Tanıtımı İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz.”

“Tanıtım İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TRT GAP Radyosu'na konuk olarak geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen ve Adıyaman'ın da katılım gösterdiği '16. Travel Turkey Turizm Fuarı'nı değerlendirdi.

TRT GAP Radyosu'na konuk olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, geçtiğimiz günlerde Adıyaman'ın her platformda en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyleyerek, geçtiğimiz günlerde İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen '16. Travel Turkey Turizm Fuarı'nı değerlendirdi.

8-10 Aralık tarihleri arasında Fuar İzmir alanında gerçekleştirilen fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, 22 farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış Adıyaman'ı tüm yönleriyle tanıtmak için fuara katıldıklarını söyleyen Başkan Kılınç, "Turistik açıdan zengin varlıklara sahip olan Adıyaman'ımızın TTI Fuarı'nda tanıtılması, ilin turizmine önemli katkılar sunacaktır" dedi.

Başlık 2: “Hedef Ve Beklentilerimiz Büyük”

Fuara, Adıyaman'ı temsil etmek amacıyla Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Bahaddin Ünsal, İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Onur Yıldız, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Yeşim Çelik Süzer, Perre Uygulama Otel Müdürü Hakan Temel ve ATAV üyesi Veysel Kuştepe ile birlikte katıldıklarını ve Adıyaman'ı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyleyerek konuşmalarına devam eden Başkan Kılınç, "Türkiye'nin en büyük turizm platformlarından birisi olan 'Travel Turkey Turizm Fuarı ve Konferansı'nda ilimizi en güzel şekilde tanıtmak için İzmir'de biz de standımızı kurduk. Burada standımızı ziyaret eden turizmcilere, turizm potansiyeli giderek artan ilimizin turizmdeki hedef ve beklentilerini anlattık. Adıyaman'ımızın uluslararası platformda da tanıtılması için fuarlarda yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başlık 3: “Adıyaman Standı Yoğun İlgi Gördü”

Fuara katılan davetlilerin, tarih boyunca uyumun, barışın ve dengenin hüküm sürdüğü, binlerce yıllık eşsiz miras Kommagene Krallığı'nın anayurdu olan Adıyaman'ın zenginliklerini görmek için açtıkları standa yoğun ilgi gösterildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yoğun ziyaretçi katılımıyla gerçekleşen uluslararası fuarda, Mayıs 2021'den bu yana 'Adıyaman'da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi' kapsamında hayata geçirilen turizm çalışmaları, bölgenin tarihi ve kültürel değerleri, yerel mutfağı, doğa yürüyüşü rotaları, kamp alanlarının yanı sıra eko-turizm ve alternatif turizm imkânları tanıtıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, turizm sektörünün önde gelen profesyonellerini ağırlayan fuarın dikkat çeken stantlarından birisi olan standımızda, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmanın yanı sıra yöremize özgü lezzetlerimizi ve canlı performanslarla müzik dinletilerimizi de davetlilerimiz için sunarak keyifli dakikalar yaşamalarını sağladık. Şehrimiz, binlerce yıllık tarihi, eşsiz lezzetleri, tarihi ve kültürel mirası, benzersiz doğası ve turizm değerleriyle davetlilere tanıtıldı.

Program sonunda, kendisine bu imkânı sunan TRT GAP Radyosu ailesine teşekkür eden Başkan Kılınç, tüm dinleyicileri Adıyaman'ın güzelliklerini görmeye davet etti.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ