YAŞAM
Giriş Tarihi : 13-12-2022 10:49

İngiliz Vatandaşı McDonald, Müslüman Oldu

İngiliz vatandaşı Jeanette Mcdonald’ın, Adana Seyhan İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen merasim ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İngiliz Vatandaşı McDonald, Müslüman Oldu

Turist olarak geldiği Bodrum'da yaklaşık iki yıldır yaşayan Jeanette McDonald, İslam dinini araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdi.

Seyhan ilçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida (din değiştirme) merasimi Külliye Fetih Cami Müezzini Seraceddin Kahya'nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İhtida merasiminde, McDonald’a İslam dini hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, İslam’ın temelinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu söyledi.

İngiliz vatandaşı Jeanette McDonald’ın, Müslüman olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini Türkiye'yi de çok sevdiğini ifade etti.

Müslümanların aile hayatları, yaşam biçimleri İslam'ı merak etmeme, araştırmama sebep oldu. Böylece İslam'ı araştırıp Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olmakla kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi.

Daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Jeanette McDonald "Cennet" adını aldı.

Müftü Yaman, “Müslüman olmasından dolayı tebrik ettiği Cennet'e, İslamiyet’i araştırdığını, İslam'ı kendi arzusuyla seçtiğini, çok mutlu olduğunu ve Biz de İslam' la şereflenen Cennet kardeşimizi tebrik ediyoruz. İhtidası mübarek olsun. İslam'la hayatı huzur dolsun.” dedi

İlçe Müftüsü Yaman, yaptığı dua sonrasında Cennet’e "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim, Peygamber Hz. Muhammed'in hayatı ve İslam dini hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ