GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-10-2023 16:05

Avrupa Kardiyoloji Kongresinde Bir İlk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

Avrupa Kardiyoloji Kongresinde Bir İlk

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından yedi yıldan beri yürütülen “Koroner Arter Hastalığından Birincil Koruma İçerikli” çalışmanın, Covid-19 pandemi dönemine ait sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçildi. Araştırma sonuçları, kongrede SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri tarafından sunuldu.

Hollanda’da düzenlenen kongrede araştırmaları sunuma seçilen hekimlerin, kardiyoloji asistanı ve profesörü yelpazesindeki unvana sahip uzman hekimlerden oluştuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Soran, “Sunum için gönderilen araştırmaların sadece yüzde 30’u seçiliyor” diyerek, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde verilen eğitim, akademik kadronun çalışmaları ve öğrencisinin başarısına dikkat çekti.

Prof. Dr. Soran, “Dünya genelinden 30 bine yakın katılımın olduğu böylesine büyük ve önemli kongrede daha önce sunum yapan öğrenci olmadı. Öğrencimizin sunum yapabilmesi için yaptığımız uzun soluklu eğitimin başarı ile sonuçlanmasının haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Koroner arter hastalığını, kalbi besleyen damarların daralması ya da tıkanması olarak tanımlayan Prof. Dr. Soran, şöyle devam etti:

“Son 25 yılda koroner arter hastalığı tedavisinde çok önemli gelişmeler olmasına rağmen ülkemizde bu hastalıktan ölüm oranı kronik hastalıklara bağlı tüm ölüm nedenleri içinde birinci sırada yer almaktadır. Bunun nedenlerinin doğru analiz edilmesi ve hastalıktan korunmak için maliyeti düşük ve etkili olabilecek bilimsel metotların kullanılmaya başlanması gerekmektedir.

Bu düşünceden hareketle SANKO Üniversitesinde geliştirdiğimiz metot ile tıp fakültesi öğrencilerinin üçüncü sınıftan itibaren sadece öğrenerek değil aynı zamanda bilgiyi üreterek ve sunumu hazırlayarak öğrencilik dönemi geçirmelerini sağlıyoruz.

Çalışmalarımızda bizleri her zaman destekleyen SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyetine ve Rektör Prof. Güner Dağlı nezdinde üniversitemizin değerli yöneticileri, akademik ve idari kadroya teşekkür ediyorum.”

Bu çalışmada önemsediği noktalardan birinin de tıp fakültesi öğrencilerinin mesleklerinin ilk basamaklarında bilimsel değeri yüksek kongrede sunum yapabilecek eğitim desteğini almaları ve genç yaşta bilimsel üretkenlik ve hizmet ilkeleri ile çalışmayı öğrenmeleri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Soran, çalışmaya ilişkin detaylara 46’ncı Avrupa Kardiyoloji Kongresi web sayfasından ulaşılabileceğini kaydetti.

Başlık 2: Çok Büyük Kazanım

Tıp fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri ise sınıf arkadaşlarıyla birlikte aldığı eğitim ve uzun soluklu çalışmanın ardından uluslararası bir kongrede üniversitesini temsilen sunum yapmanın hem mesleki hem de kişisel gelişimi açısından çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Edindiği bilgi ve tecrübeden yola çıkarak bundan sonraki meslek hayatında sürekli eğitimi esas alıp, etik değerler kapsamında mesleğini icra etmek için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Özveri, “Eğitim hayatımız boyunca bizlere her türlü olanağı sunan Rektörümüz Prof. Güner Dağlı ve üniversite yönetimine, ayrıca profesyonel hekim olarak yetişmemiz için emek veren Prof. Dr. Özlem Soran hocamız başta olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ