GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-08-2023 21:25

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sıfır Tolerans"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır“ dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır“ dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF ve UN Women Türkiye birliğiyle gerçekleşen “Şiddet Mağduru Kadınların ve Çocukların Adalete Erişiminin Kolaylaştırılması Eğitim” programının kapanış toplantısı Göktaş ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi'nin katılımıyla yapıldı.

Göktaş, yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin aileyi ve toplumu sarstığını çok net olarak gördüklerini belirterek, özetle şunları kaydetti:

“Şiddet, insanın onurunu ve adalet duygusunu zedeliyor. Bireyden başlayıp halka halka yayılan şiddet sağlıklı bir sosyal hayatı imkansız hale getiriyor. Bizim Türkiye olarak,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak temel ilkemiz kadına yönelik şiddete karşı sıfır toleranstır.

Bakanlık olarak, aileyi korumak ve güçlendirmek için kadına yönelik şiddetin mutlaka ama mutlaka önlenmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunun için şiddetle mücadelede, ulusal mevzuatımızı güçlendirmekle kalmayıp, kamuoyunda farkındalık yaratarak, kurumsal hizmet mekanizmalarımızı harekete geçiriyoruz.” 

Başlık 2: Eylem Planı 5 ana hedef içeriyor

2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın kadına yönelik şiddetle mücadelede “ciddi bir aşama “olduğunu anlatan Göktaş şöyle devam etti:

“Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de katkılarıyla hazırlanan bu plan, 5 ana hedef ve 227 faaliyet içeriyor. Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele anlayışıyla, ulusal eylem planlarının il uygulamalarına yansımasına, izleme ve değerlendirmelerin düzenli olarak yapılmasına özen gösteriyoruz. Bu amaçla, her ilimiz için il eylem planlarını da sizlerin katkılarıyla hazırlıyor ve takibini yine sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. İyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması çalışmalarını da ayrıca önemsiyoruz. Bugün başarıyla tamamladığınız bu eğitim programı şiddet mağdurlarına birebir sunduğunuz hizmetlere nitelik kazandıracaktır. Nitekim Bakanlığımızın, mağdur kadınların ve çocukların adalete erişimi kapsamında kolaylaştırıcı rolü de bulunmaktadır. Bu eğitim sayesinde edindiğiniz bilgilerle mağdur kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmalarınızı artan bir özveriyle sürdüreceğinize inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Göktaş ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Marchi eğitime katılanlara teşekkür belgelerini takdim etti.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ