YEREL
Giriş Tarihi : 19-11-2023 21:44

Gaziantep'te Mazot ve Tohum Dağıtımı

Bakan Şimşek ve Uraloğlu’nun katılımıyla Gaziantep'te mazot ve tohum dağıtım töreni düzenlendi.

Gaziantep'te Mazot ve Tohum Dağıtımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik indirimli mazot desteği ile sertifikalı Türközü (makarnalık) buğday tohumu dağıtımı için tören düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir, 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı ve Gaziantep Çiftçi Kart Mobil Uygulamasını kullanan yaklaşık 40 bin çiftçiye, TÜRKVET’e kayıtlı 18 bin hayvan işletmecisine ve AKS’ye kayıtlı bine yakın arıcılık işletmesine TP bayilerinden aldığı yakıtta uygulayacağı yüzde 6 indirimle 173 milyon Türk lirası destek sağlayacak.   
Sertifikalı tohum dağıtımında da öncü belediye olan Gaziantep Büyükşehir, ilçe bazlı çalışmalar sonucunda makarnalık buğdayda ekim alanlarına göre belirleyip dağıtacağı 16,5 milyon TL değerindeki toplamda bin 100 ton sertifikalı buğday ile kentteki çiftçilerin tarım arazilerinden yüksek verim elde etmesine olanak tanıyacak. 
Dağıtım töreninde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il protokolü ve çiftçiler bulundu. 
Törende yaptığı konuşmada yeşil ekonomi çalıştıklarını ifade eden Başkan Şahin, şunları söyledi: 
“EBRD’nin Yeşil Şehir ilan ettiği şehirlerden bir tanesiyiz. Kenti yeşile dönüştürüyoruz, ulaşımda da keza çevre dostu ulaşımı temin etmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda hidrojenli otobüslere geçeceğiz. Her şey topraktan geliyor. Toprağa sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden bu doğrultuda Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nı kurduk. İlk dönemimizde eşit bir şekilde tohumlarımızı çiftçilere dağıttık ama istenilen verimi alamadığımızı gördük. Nizip’e zeytin, İslahiye’ye biber desteği gerekiyor. Bunu tematik ve uzmanlık çerçevesinde yaptık. Sonrasında çiftçilerimiz bizden mazot talep ettiler. Çiftçi kart uygulamasını hayata geçirdik. Şu anda yaklaşık 40 bin kayıtlı çiftçimize mazot veriyoruz."
Dağıtım töreni sonrasında protokol üyeleri ve çiftçiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ