VEFAT
Giriş Tarihi : 15-10-2022 22:48

Oyuncu Billur Kalkavan Öldü

Bir süredir kanser tedavisi gören oyuncu Billur Kalkavan, hastanede yaşama veda etti.

Oyuncu Billur Kalkavan Öldü

Kalkavan'ın ölümünü, meslektaşı Hamdi Alkan, sosyal medya "Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur" ifadesiyle duyurdu. 

60 yaşındaki Billur Kalkavan'ın erkek arkadaşı Buğra Bahadırlı, "kemoterapi sırasında vücudunda bir mantar türediğini ve bunun sonucunda enfeksiyon meydana geldiğini" söyledi. 

Bir süredir yoğun bakımda tutulan Kalkavan'ın kalbi bugün durdu. 

Başlık 2: Billur Kalkavan Hakkında

1962 yılında İstanbul'da doğan Billur Kalkavan, kimi kaynaklara göre, Sultan Abdülmecid'in büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu. Kalkavan’ın annesi Nuyan Hanım, babası ise Türk denizciliğinin önemli isimlerinden armatör Nazım Kalkavan.

Liseyi İstanbul'da okuyan Kalkavan, eğitimini ABD'de tamamladı. 16 yaşında Mudo'da çalışmaya başladı. Sonra da Ömer Çavuşoğlu ve Ahmet Kozanoğlu'nun şirketlerinde devam etti. Daha sonra Güneş Gazetesi'nde sekreter olarak çalıştı. 

"Ayrı Dünyalar" filmiyle küçük yaşta sinemaya adımını atan Kalkavan, kötü adamın fidye için kaçırdığı bir çocuğunu canlandırdı. 1980 yılından itibaren tiyatroya çalışmalarına başlayan Billur Kalkavan, bazı televizyon programlarında sunuculuk yaptı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ