ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 05-10-2023 20:36

Belediye Depremzede Öğrencilerin Yanında

Her şartta eğitime verdiği önemle takdir toplayan Adıyaman Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversiteyi kazanan öğrencilere desteğini sürdürdü.

Belediye Depremzede Öğrencilerin Yanında

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın göreve gelmesiyle birlikte eğitime verdiği önemi arttıran Adıyaman Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda üniversiteyi kazanan öğrencilere kayıt desteğinde bulundu.

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketine rağmen üniversite sınavında başarı göstererek, örgün eğitim veren fakülte ve yüksekokulları kazanan Adıyamanlı depremzede öğrencilerin yanında olan Adıyaman Belediyesi, başarılı olan Adıyaman Kültür ve Eğitim Merkezi(AKEM) öğrencilerine eğitim yardımı çeklerini teslim etti.

Düzenlenen kahvaltılı programla çekleri teslim alan üniversite öğrencileri, her zaman yanlarında olan ve bu zorlu süreçte maddi manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın il dışında olmasından dolayı katılamadığı programda öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcıları Abuzer Çelik ile Ramazan Oruç, gençlerin önerilerini ve taleplerini dinleyerek, başarılar diledi.

Adıyaman Belediyesi, 2023-2024 öğrenim yılında üniversiteyi kazanan öğrencilere yapılacak yol ve kayıt yardımı miktarını başarı sırasına göre şu şekilde belirlemişti: İlk on bine giren öğrencilere 6 bin TL, on bin birden yirmi bine kadar olan öğrencilere 4 bin TL, yirmi bin birden otuz bine kadar olan öğrencilere 3 bin TL ve otuz bin birin üzerinde olan öğrencilere ise 2 bin TL.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ