GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-10-2023 11:49

“TEKNOFEST, Dünya Tarihini Değiştirecek”

Başkan Kabaktepe; "Ülkemizde yaşanan TEKNOFEST, sadece Türk tarihini değil aynı zamanda dünya tarihini değiştirecek bir duruma gelmeye başladı.”

“TEKNOFEST, Dünya Tarihini Değiştirecek”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, TEKOFEST’in önemine değindi. Sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda TEKNOFEST’in önemine vurgu yapan Başkan Kabaktepe, şu bilgileri kaydetti:    

“Ülkelerin kaderlerini etkileyen olayları, yaşandıkları dönemlerde incelemiş olsaydık, acaba aynı önemi atfedebilir miydik? Mesela, Cengizhan’ın “ÖRTÖ” adını verdiği ve hızlı süvarilerden oluşturduğu posta teşkilatını veya Nizâmmülk’ün inşa ettirdiği ve dönemin akademik zihnini temsil eden “NİZAMİYE MEDRESELERİ’ni, ya da Fatih’in fetih öncesinde yaptığı planları veya döktürdüğü “ŞAHİ” isimli topu düşünelim…

Kaç dahi veya kaç entelektüel, o zamanın girdabından sıyrılıp bu uygulamaların dünya tarihine damga vuracak kadar önemli olduğunu fark edebilmiştir? Ya da bu kurumların ve icatların öneminin ne zaman anlaşıldığını?

Değerli dostlar,

Tarih tekerrür eder mi bilinmez, ancak ülkemizde yaşanan TEKNOFEST, sadece Türk tarihini değil aynı zamanda dünya tarihini değiştirecek bir duruma gelmeye başladı. Dünya savaş tarihinin yeniden yazılmasına, orduların savaş teçhizatının değişmesine ve savaşların kaderinin belirlenmesine etki eden başta İHA, SİHA, TİHA, AKINCI VE KIZILELMA olmak üzere, her alanda ortaya konulan MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ eminiz ki en kısa zamanda insanlık tarihine damga vuracaktır.

Bir nesil, hayallerini gerçekleştirmek için aylar süren çalışmalar yapma imkânı ve yaptığı çalışmaları sergileme fırsatı bularak daha ömrünün baharında teknolojiyle, ileri seviye bilimsel uygulamalar ile tanışıyor. Doğudan batıdan, kuzeyden güneyden derdi vatan millet sevdası olan, dil, din ve renk ayrımı yapmaksızın insanlığa daha adil bir dünya sunmak için uğraşan genç zihinler istikbalimizin güvencesi, bizlerin gururu olmaya devam ediyor.

Biliyoruz, evet, daha yolun başındayız. Ancak aynı zamanda biliyoruz ki başlamak, başarmak demektir. Bu yüzden bir millet olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliği etrafında dünya tarihine damga vuracak ve tarihin akışını değiştirecek bir başarı hikayesini TEKNOFEST gençleri ile yazıyoruz.

Tıpkı tarihte olduğu gibi, kimileri zaman ve mekân girdabından kurtulup bunu fark edebiliyor, kimileri ise köhne dar fikir kuyularında hakikatten kaçarcasına tarihi bir başarıyı maalesef idrak edemiyor.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ