TURİZM
Giriş Tarihi : 08-11-2023 15:00

Turizmciler İngiltere Pazarından Umutlu

Londra Turizm Fuarı’nda Türkiye adına açılan standın dışında İzmir için ayrı bir stant açıldı.

Turizmciler İngiltere Pazarından Umutlu

İzmir Vakfı (İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı) öncülüğünde bir araya gelen İzmir’li turizmciler  İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen (World Travel Market (WTM) London), Londra Turizm Fuarı’na çıkarma yaptı. 

 Türkiye adına açılan standın dışında İzmir için ayrı bir stant açıldı. Stantta; İzmir ve Ege Bölge destinasyonunun tanıtımı yapılırken oluşturulan heyetler tur operatörleri  acenteler ve diğer turizm paydaşları ile görüşmeler yaptılar.

Başlık 2: Türkiye, İzmir ve TÜRSAB'tan 3 ayrı stant

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından  bir olan WTM London, Londra Turizm Fuarı bu yıl kapılarını 6-8 Kasım 2023 tarihleri arasında 44.kez dünya turizmcilerine açtı. Turizm ve seyahat endüstrisi profesyonellerini her yıl bir araya getiren Londra Turizm Fuarı’nda, Türkiye ve İzmir stantlarının yanı sıra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)’de bu yıl ilk kez ayrı ve geniş bir stant  açarak yerini aldı.

İzmir Vakfı; açtığı İzmir  standının yanı sıra  çok sayıda turizmciden oluşan kalabalık bir üye grubuyla fuara adeta çıkarma yaptı. Stantta bölge turizminin 2030 hedefleri doğrultusun da geniş kapsamlı tanıtımlara yer verilirken, heyet yoğun bir görüşme trafiği de gerçekleştirdi.

Başlık 3: İngiltere pazarından çok umutluyuz 

İzmir Vakfı heyetiyle Londra Turizm Fuarın’da ki çalışmalara katılan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler fuarın bölge turizmi açısından çok verimli geçtiğini söyledi. İngiltere pazarının büyüdüğünü, fiyatların döviz bazında arttığına dikkat çeken Mehmet İşler şunları söyledi:

“İngiltere pazarı 2024 yılında ortalama olarak yüzde 25 büyüyecek gibi görünüyor. Sektör fiyatları da döviz bazında yüzde 10 -15 gibi oranlarda arttırdı. İngiltere pazarında en çok İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye talep görüyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı(TGA)’nın yoğun çalışmaları sonucu İngiltere’de görsel ve yazılı basınla, sosyal  medya ortamlarında Türkiye’nin çok sayıda tanıtıcı reklamları dönüyor. Kültür ve Turizm  Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da fuarı ve stantları bizzat gezerek turizmcilerle iç içe oldu. İngiltere pazarı sürekli büyürken, İzmir’de 2 buçuk milyon turist barajını aşmak için bu pazara her zamankinden daha büyük bir önem verdi. İzmir Vakfı öncülüğünde tüm sektör bileşenleri olarak buraya adeta bir çıkarma yaptık. Gözler 2024 sezonunda İngiltere pazarının İzmir ve Ege Bölgesine ilgisinin artmasına döndü. Bereketli ve iyi bir fuar oldu. Eğer İsrail Filistin savaşı ile ilgili olumlu bir gelişme, yumuşama, gevşeme rahatlama olursa, bu sene İngiltere pazarından çok umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. “     

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ