GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-09-2023 17:01

Çocukların Eğitimine 450 Milyon Lira Kaynak

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için 450 milyon TL kaynak aktarıldı.

Çocukların Eğitimine 450 Milyon Lira Kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

Göktaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocuklara yönelik eğitim desteği başlığı altında çeşitli yardımlarda bulunduklarını kaydetti. 

SYDV’lere aktarılan kaynağın ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi için kullanılacağını ifade eden Göktaş, eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocukların eğitim giderlerinin karşılanması için kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerinin altını çizen Göktaş, “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık” dedi. 

Bakanlık olarak çocukların üstün yararı ilkesinden hareketle birçok teşvik ve desteklerde bulunduklarını kaydeden Göktaş bu desteklerin süreceğini belirtti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ