ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-09-2023 21:54

Son Bir Haftada 44 Terörist Etkisizleştirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son Bir Haftada 44 Terörist Etkisizleştirildi

Tuğamiral Zeki Aktürk, TSK'nın şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadelesini "kara propaganda ve dezenformasyon çabalarına karşın" "aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğini" söyledi. 

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği bilgilendirme toplantısında son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü" ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:

"1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 1.229 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 38 bin 572'ye ulaşmıştır.

Kahraman Mehmetçiğin büyük bir fedakârlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucu terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekât ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında, sadece teröristleri hedef almakta; sivillerin tarihî, dinî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte, hiçbir ordunun göstermediği bir duyarlılık sergilemektedir.

Başlık 2: 'Kara propaganda ve dezenformasyon çabaları...'

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek ve başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce gerçekleştirilen kara propaganda ve dezenformasyon çabalarına karşın kahraman ordumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak; terörle mücadelesini tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız; FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir."

Başlık 3: Hudutlarda 467 şahıs yakalandı

Aktürk, hudutların "Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunduğunu" ifade ederek, şu bilgileri verdi: 

"Son bir haftada yasadışı yollarla geçmeye çalışan 467 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 24'ü FETÖ mensubu olmak üzere 36’sı terör örgütü üyesidir. 2 bin 828 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 890'a yükselmiş, yakalanan şahıslardan 340'ı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 487 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 153 bin 412 olmuştur.

Ayrıca yılbaşından bu yana icra edilen operasyonlarda toplam 4 bin 869 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir."

Başlık 4: Suriye'de 39 terörist etkisiz hale getirildi

Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye'de istikrarın tesisi için çalışmalara devam edildiğini de belirterek, şunları söyledi:

"Suriye'de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Diğer taraftan operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi çerçevesinde, gerekli tüm tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir.

Nitekim terör örgütü tarafından harekât bölgelerimize bu yılın başından itibaren 298 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, verilen karşılık ile 39’u son bir haftada olmak üzere 903 terörist etkisiz hâle getirilmiştir."

Başlık 5: Türkiye Azerbaycan'ın yanında

Tuğamiral Aktürk, TSK'nın Azerbaycan ordusunun modernizasyon ve eğitim faaliyetlerine devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kafkasya bölgesinin barış içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan'ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

'İki devlet, tek millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Aktürk, sel felaketinden etkilenen Libya'ya gerekli malzemelerin ulaştırıldığını da belirtti. 

Aktürk, "Birçok coğrafyada başarıyla görev yapan kahraman ordumuz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak personelinin niteliklerini geliştirmek amacıyla eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ