ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 21-11-2023 09:40

Belediye ve GIZ Arasında İş Birliği Protokolü

'Depremden Etkilenen Belediyelerin Kentsel Hizmet Altyapısını Güçlendirmek için Teknik Destek Projesi’ kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye ve GIZ Arasında İş Birliği Protokolü

Adıyaman Belediyesi ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında 'Depremden Etkilenen Belediyelerin Kentsel Hizmet Altyapısını Güçlendirmek için Teknik Destek Projesi’ kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Sürdürülebilir kalkınma için uluslararası iş birliği alanında kamu yararına çalışan, Alman Hükümeti’ni ve özellikle Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığını (BMZ), 130’dan fazla ülkede, kamu ve özel sektör paydaşları ile yürüten Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Türkiye’nin Güneydoğusunda ciddi yıkımlara neden olan depremlerde en çok yıkıma uğrayan Adıyaman ve Hatay’da yeniden inşa ve sürdürülebilirliği devam ettirmeyi hedefliyor.

'Depremden Etkilenen Belediyelerin Kentsel Hizmet Altyapısını Güçlendirmek için Teknik Destek Projesi’ kapsamındaki iş birliği protokolü, 17 Kasım 2023’te Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Candost Aydın tarafından, Adıyaman Kahta Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ve Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk’in de katılımlarıyla imzalandı.

Söz konusu proje, 6 Şubat 2023'te depremden etkilenen Adıyaman ve Hatay Belediyeleri’ne GIZ tarafından teknik destek sağlamak üzere başlatılmıştır. Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu GIZ, afetten etkilenen bölgelerde afete dayanıklı bir iyileştirmeyi, yeniden inşa ve sürdürülebilirlik için teknik çözümler sağlamayı, kentsel hizmet altyapısının yeniden inşası için belediyelerin teknik kapasitelerini güçlendirmeyi, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınma için toplumsal katılım ilkelerini teşvik etmeyi ve gelecekteki olası zorluklara karşı daha dayanıklı şehirler ve topluluklar oluşturmaya katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ