EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-12-2023 20:14

SANKO Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

SANKO Üniversitesi 2023- 2024 Akademik Yılı Açılışı, Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin bireyleri yalnızca mesleki yetiştirmediğini aynı zamanda kültür, sanat ve sosyal alanda gelişimine katkı sunduğunun altını çizerek, “Mükemmeliyet merkezi üniversitelerimiz bizim için çok önemli” dedi.

Üniversiteden kimya mühendisi olarak mezun olduktan sonra çalışmaya başladığı SANKO’da merhum Sani Konukoğlu’ndan ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ ilkesini, evlatlarından Abdulkadir Konukoğlu’ndan en zor sorunda pratikliği gördüğünü belirten Şahin, “Zeki Konukoğlu’ndan başarıdaki detayı öğrendim. Detay olmadan başarı olmuyor. Adil Sani Konukoğlu’nun ise ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla depremde yaraları sarmak için gece gündüz demeden cansiperane çalıştığını gördüm” diye konuştu.

Mütevelli Heyet Başkanı Zeki Konukoğlu da yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, üniversitemizin 10’uncu yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.’ İfadesinden aldığımız ilhamla, Konukoğlu Ailesi olarak, ülkemize farklı sektörlerde değer katan yatırımlarımızın yanı sıra, sosyal sorumluluk misyonuyla sağlık ve eğitim alanlarında da hizmet vermek için gayret gösteriyoruz” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu misyon kapsamında, kurduğumuz Sani Konukoğlu vakfı tarafından ülkemize kazandırılan üniversitemiz, geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirerek kentimizin yanı sıra, Türkiye’nin ve insanlığın sağlık standartlarının yükselmesine katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

Üniversitemiz ilk kurulduğunda 53 akademik, 32 idari personel ve 231 öğrenciyle başladığımız yolculuğumuza, bugün iki yerleşkede iki fakülte, bir enstitü ve bir meslek yüksekokulu olarak 154 akademik, 93 idari personel ve üniversiteye bu yıl kayıt yaptıran 580 öğrenci dahil olmak üzere öğrenim gören toplam 1.728 öğrencimizle eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Ayrıca üniversitemizin on yıllık süreci içerisinde 60 profesör, 32 doçent, 103 Dr. Öğretim üyesi, 41 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisinin de yükseltme ve atamaları yapıldı.

Bunun yanı sıra üniversitemizi ülkemizin ve dünyanın saygın eğitim ve bilim yuvalarından biri haline getirmek ve sadece sağlık alanında değil, farklı sektörlerde de katkı sunabilmek amacıyla mevcut programlarımıza ek olarak işletme fakültesi ve meslek yüksekokulu kurulması için yüksek öğretim kuruluna yaptığımız başvuru kabul edildi. Önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda da eğitim görecek öğrencilerimizle buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz.”

Konukoğlu, “Üniversitemiz kurulduğu günden beri desteklerini esirgemeyen Onursal Başkanımız, değerli ağabeyim Abdulkadir Konukoğlu başta olmak üzere, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanım, sevgili kardeşim Adil Sani Konukoğlu’na ve holding yönetimine, mütevelli heyet üyelerimize, üniversite yönetimimize, akademik ve idari personel ile öğrencilerimize teşekkür ediyor, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Dağlı ise konuşmasında, eğitim yolculuğunda; ilk günkü prensiplerinin ışığında öğrencileri, yetkin akademik ve idari kadro sayesinde her yıl başarı çıtasını yükselterek emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi.

 Prof. Dr. Dağlı, 21’inci yüzyılın, teknolojinin çok hızlı değiştiği ve geliştiği bir yüzyıl olduğuna vurgu yaparak, özetle şunları anlattı:

“Teknolojik gelişmeler doğal olarak eğitim ve öğretim süreçlerini de derinden etkilemektedir. Günümüz dünyasında, bilgi ve iletişim teknolojileri, bireylerin ve toplumların gelişimi için vazgeçilmez hale gelmiştir. Bu doğrultuda; Üniversitemiz, üstlendiği misyon çerçevesinde, öğrenen merkezli ve sorgulayıcı yaklaşımı geliştirmeye yönelik, deneyimli kadrosu ile güncel ekipmanın kullanıldığı eğitim ve öğretim hizmeti sunmayı amaç edinmiştir.

En temel gayemiz, üretken, hızlı ve doğru karar alabilen, yenilikçi, toplumun değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen, araştırma becerisi kazanmış, bilgisi ve özgüveni ile üstleneceği sorumlulukları başarıyla yerine getirecek, etik değerler çerçevesinde araştırma yaparak, evrensel bilgi üretimine katkı sağlayan bireyler yetiştirmektir.”

SANKO Üniversitesi’nin güçlü alt yapıya ve güçlü ekibe sahip büyük bir aile olduğuna işaret eden Prof. Dr. Dağlı, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Onursal Başkanım Sayın Abdulkadir Konukoğlu başta olmak üzere Mütevelli Heyet Başkanım Sayın Zeki Konukoğlu’na, Holding Yönetim Kurulu Başkanım Sayın Adil Sani Konukoğlu’na, Mütevelli Heyet Üyelerimize ve Konukoğlu Ailesinin fertlerine şükranlarımı sunuyorum.

Yeni akademik yılımızda hocalarım ve idari personelimin katkılarıyla yeni araştırmalar, yeni tecrübeler ve yeni projeler ile, birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza ve bilimin ışığında eğitimimizi en iyi şekilde sürdüreceğimize olan inancım tamdır.

Yeni akademik yılımızın, tüm öğrencilerime, akademik ve idari çalışma arkadaşlarıma başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.”

Başlık 2: Açılış Dersini Prof. Dr. Necmettin Sökücü Verdi

İlk dersi ise veren bilim insanı Prof. Dr. Necmettin Sökücü, cerrahinin önemini ve gelişim sürecine değinerek, “Cerrahi sadece meslek değil aynı zamanda yaşam biçimidir, kişisel yaşamdan fedakarlık gerektiren özel bir alandır” ifadelerini kullandı.

Açılış dersinin ardından Prof. Dr. Necmettin Sökücü’ye Mütevelli Heyet Başkanı Zeki Konukoğlu ve Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı tarafından armağan ve çiçek takdim edildi.

Başlık 3: Cüppe Giyme Töreni

Törende, atama ve yükseltmeleri tamamlanan Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, Prof. Dr. Levent Elbeyli, Prof. Dr. Mustafa Çetin, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Prof. Dr. Murat Derya Erçal, Prof. Dr. Yusuf Ünal Sarıkabadayı, Prof. Dr. Pelin Şükran Özyol, Prof. Dr. Erhan Özyol, Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, Prof. Dr. Mehtap Akdoğan, Doç. Dr. Alper Serçelik, Doç. Dr. Hatem Kazımoğlu, Doç. Dr. Nimet Yılmaz, Doç. Dr. Ebru Ersoy, Doç. Dr. Betül Şimşek, Doç. Dr. Bülent Meşe, Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yayla, Dr. Öğr. Üyesi Feragat Uygur, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, Dr. Öğr. Üyesi Nurcihan Yavuz Savaş, Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Deniz Külekçi, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gürdal Demirci, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gökalp Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alime Almalı, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Kartal, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Polat, Öğr. Gör. Zeynep Rumeysa Yoldaş, Öğr. Gör. İhsan Berk, Öğr. Gör. Anıl Tuğçe Başderici, Öğr. Gör. Benan Semercioğlu, Öğr. Gör. Dr. Metin Arıcı, Öğr. Gör. Dr. Faruk Aykanat ve Öğr. Gör. Dr. Levent Bostancı cüppe giydi.

Ayrıca TÜBİTAK tarafından projeleri desteklenen Prof. Dr. Zafer Çetin, Doç. Dr. Tuba Denkçeken, Doç. Dr. Elif Onur ile başarılı çalışmalarıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle değer görülen Prof. Dr. Nevin Ergun, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Prof. Dr. Mehtap Akdoğan, Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç, Arş. Gör. Mehmet Dündar’a teşekkür belgesi ve armağan takdim edildi.

Başlık 4: Katılımcılar

Törene; SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ali Konukoğlu, Mütevelli Heyet Üyesi İhsan Akyol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Emre Balık, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili Naci Boran, SANKO Holding Mali Koordinatörü Tekin Alpay, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, aileler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ