SPOR
Giriş Tarihi : 14-11-2022 23:03   Güncelleme : 14-11-2022 23:06

Fair Play Ödülleri Sahiplerine Verildi

Futbol: Sezonun ilk Fair Play ödülleri sahiplerine verildi.

Fair Play Ödülleri Sahiplerine Verildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlatılan sezonun ilk Fair Play (dürüst oyun) ödüllerini kazananlar belli oldu. 

TFF Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törenle sezonun ilk Fair Play ödülleri sahiplerine verildi. Futbolda beş kategoride belirlenen Fair Play ödülünü alanlar şöyle:

 

Takım ödülü: Sivasspor

Teknik direktör ödülü: Çağdaş Atan (Kayserispor)

Futbolcu ödülü: Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Başkan/yönetici ödülü: Fatih Özgökçen (Konyaspor)

Taraftar ödülü: Başakşehir FK

Törende konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları kaydetti:

“Fair Play'in hem futbolumuzu geliştirmede ve güzelleştirmede hem de futbolumuzun marka değerini artırmada çok önemli bir yer tuttuğunu düşünen bir federasyon olarak, ligimizin bu prensiplere uygun hareket eden isimlerini ödüllendirmek ve futbolseverlere rol model olarak sunmayı amaç edindik. Kötüden örnek olmaz. Federasyon olarak iyiyi örnek vererek, iyiyi överek, kamuoyuna, futbol ailesine, özellikle çocuklarımız ve gençlerimize doğru rol modeller vermek istiyoruz."

TFF Fair Play ve Sorumluluk Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Yılmaz da konuşmasına, Albert Camus’un "Futbol sadece bir oyun değil yaşam biçimidir" sözünün hatırlatarak, “Fair Play ise adil ve dürüst oyundur. Önce kendinize adil olmanız gerekir sonra dolayısıyla diğerlerine; yani rakibine yani takım arkadaşına, hakemlere, izleyicilere ve tabi ki en çokta kamuoyu için dürüst ve adil olmanız gerekir. Saygıya dayanan bir hayat görüşüdür Fair Play" diye konuştu. 

Ödül törenine, TFF yöneticileri ile değişik klüplerden temsilciler katıldı.  Ödül alanlara gövdesi gümüş ve üst bölümünde altın kaplama topun yer aldığı ve üzerinde Gazi Mustafa Atatürk’ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim" sözünün yer aldığı plaket verildi. 

Ayrıca, ayın futbolcusu ve teknik direktörü 50’şer bin, ayın takımı ve taraftarı ödülünü alan kulüpler de 100’er bin lira teşvik ödülü aldı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ