GENEL
Giriş Tarihi : 30-11-2023 10:56

Akaryakıt Kaçakçılığı Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda bir milyon litre akaryakıt ele geçirildiğini açıkladı.

Akaryakıt Kaçakçılığı Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda bir milyon litre akaryakıt ele geçirildiğini, sorumlular hakkında adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından, akaryakıt kaçakçılığına yönelik 4️6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Çengel-3 operasyonlarında ilişkin ayrıntıları paylaştı. Yerlikaya, şunları kaydetti:

Operasyonlarda 278 adrese arama yapıldı. 1 milyon litre ve piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan kaçak akaryakıt ele geçirildi. 91 şahsa adli işlem, 43 şahsa idari işlem yapıldı. Toplamda 20.825.351 TL idari para cezası uygulandı. 

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede piyasa değeri yaklaşık 13 Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi."

Yerlikaya, vatandaşlara yönelik mesajında da "Sizlerin emeklerine, helal rızkına, bereketli kazancına göz diken her kim varsa karşılarında biz varız" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ