GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2023 22:02

BAKAP Tarım Kampüsü Açılıyor

Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı 16 Eylül'de açılacak.

BAKAP Tarım Kampüsü Açılıyor

Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı 16 Eylül'de açılacak. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Gölbaşı Karaoğlan köyünde hayata geçirilen proje 3,5 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı ve rengarenk bitkiler, aromatik meyveler, seralar, üretim alanları, göletler, etkinlik alanları, spor sahalarıyla her hafta on binlerce Ankaralıyı ağırlayacak. 

"Bozkırda yeşilin hikâyesi" olarak nitelendirilen BAKAP'ta; 24 bin 500 süs bitkisi, 2 milyon 200 bin peyzaj bitkisi, 160 bin metrekare çim alan, 10 bin metrekare peyzaj alanı ve 3 adet biyolojik gölet bulunuyor.

BAKAP'ta ayrıca 55 bin metrekarelik bir lavanta bahçesinin yanı sıra 200 dekar arpa/buğday saman balyası üretim alanı, 130 dekar silajlık mısır üretim alanı, 75 dekar yonca balyası üretim alanı, 40 dekar çörekotu üretim alanı, 40 dekar sebze üretim alanı, 20 dekar ve 70 tür tıbbi aromatik bitki üretim alanı hizmet verecek. 

Vatandaşların sevdikleriyle birlikte güzel anılar biriktirebileceği BAKAP’ta; 425 dekar alanda ahudududan alıça, armuttan aronyaya, ayvadan bademe, biberiyeden böğürtlene, cevizden duta, elmadan eriğe, ıhlamurdan kayısıya, kızılcıktan kiraza, kuşburnudan nektarin, şeftali, üzüm, vişne ve yabanmersinine kadar toplamda 17 bin 500 adet meyve ağacı bulunuyor.

10 dekar alanda 10 tür yerel buğday tohumu üretim alanının olduğu BAKAP'ın 5 dekarlık alanında yağlık ayçiçeği üretimi, 5 dekarlık alanında Ankara’ya özgü ürünlerden aspir, kimyon ve soğan üretimi, 15 dekar alanda burçak üretimi ve 5 dekar alanda da 35 tür ata tohumu üretimi yapılıyor.

Başlık 2: Dikey bitki üretim tesisi

BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nda ayrıca 30 metrekarelik "dikey topraksız bitki büyütme ünites"i ile çiftçi, üretici ve yatırımcıların değişen iklimsel parametrelere bağlı kalmadan daha az su ve kimyasal bitki besleyici kullanımı ile daha çevreci ve son teknolojiye bağlı yetiştiricilik yapabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Üç etaptan oluşan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı'nda; 45 bin metrekarelik alana bir piknik alanı kuruldu.

18 bin metrekarelik bir alanın çadır kamp alanı olarak ayrıldığı BAKAP’ta, 28 araçlık karavan parkı da yer alıyor. Ayrıca, alanda 30 adet de glamping bulunuyor.

39 kilometrelik yürüyüş ve 19 kilometrelik bisiklet yolunun bulunduğu BAKAP’ta farklı branşlr için 12 adet spor sahası ile yoga meditasyon alanları ile zen bahçesi yapıldı.

Başlık 3: Tarım kütüphanesi

BAKAP'ta bir de tarım kütüphanesi kuruldu. Kütüphanenin yanı sıra sera mini hayvanat bahçesi, doğal çocuk oyun alanı, festival alanı, mini go-kart alanı, konferans salonu, at çiftliği, arı hane, tarım akademisi, aktar ve keçi üretim tesisi bulunacak.

Ayrıca, dev kampüs içerisinde 10 kilometrelik bir araç yolu ve 5 bin araçlık bir de otoparkı bulunuyor.

Başlık 4: Sagopa Kajmer ve Haluk Levent ile açılış  

ABB'nin Başkente Cumhuriyetin 100. Yıl armağanı olarak lanse edilen BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı, 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Sagopa Kajmer ve Haluk Levent'in konserleriyle açılacak.

Saat saat 14.00'te başlayacak etkinlikler saat 19.00 kadar sürecek. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için kentin birçok noktasından otobüs kaldırılacak. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ