TURİZM
Giriş Tarihi : 15-01-2023 23:17

Başkan Güngör; "12 Ay Turizm Yapabilmeli"

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, "Turizmin 12 ay yapılabilmesinin koşullarının oluşturulması gerekir."

Başkan Güngör;

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan turizmin 12 ay yapılabilmesinin koşullarının oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin her köşesinin  bir açık hava müzesi gibi olduğunu belirten Güngör, şunları söyledi:

"Ülke turizminin yaklaşık olarak yüzde 70’ini deniz, kum, güneş şeklinde ifade edebileceğimiz kıyı turizmi oluşturuyor. Özellikle bizim bölgemiz eşsiz güzelliklere sahip antik dönemlerden günümüze kadar uzanan bir medeniyetler beşiğidir. Birçok, uygarlığın izlerinin çok açık biçimde görüldüğü Antalya-Manavgat Turizm destinasyonunda maalesef sadece kum, güneş, deniz turizmi yapılıyor. MATSO turizmi çeşitlendirmek ve kültür turizmi anlamında farkındalık oluşturup turizmi 12 aya çıkarabilmek için çok yoğun çaba harcıyor. Selçuklu Kervan Yolu bu çabaların bir ürünüdür” dedi. 

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör 12 ay turizm yapabilmek için tesis alt yapılarının da 12 ay turizm yapabilecek şekilde revize edilmesi gerektiğini kaydetti.

Güngör,  “Dünya çapında turizm tesislerine sahip bir bölgeyiz. Hem kapasite olarak hem de kalite olarak rekabet gücümüz çok yüksek olmasına rağmen bu kadar büyük yatırımların büyük bir bölümü yılda 5-6 ay kapalı kalıyor. Tesislerimizi kış aylarında da yapılabilecek alternatif turizm dallarına göre revize ederek açık tutulmasını sağlamalıyız" diye konuştu. 

Konaklama tesislerinin kış aylarında açık kalmasını ölü sezondan doğan işsizliği den önleyeceğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

"Reklam ve pazarlama politikalarımızı 12 ay üzerinden yeniden düzenleyerek ölü sezon dediğimiz kış aylarında da ülkemize tatile gelmeyi cazip bir hale getirecek pazarlama stratejileri geliştirmeliyiz. Turizmin 12 aya yayılmasının önündeki en büyük engel olan tesislerin kışın kapalı olması sorunu bir şekilde çözülmelidir. Devletimizde bu tesislerin kışın açık kalmasını sağlayacak avantajları işletmecilere sunmalıdır. Konaklama tesislerine tanıtım ve reklam anlamında verilecek destek veya bir takım ekonomik teşvik paketleri ile kış aylarında tesislerin açık kalması sağlanmalıdır.” 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ