KUTLAMA
Giriş Tarihi : 08-03-2024 10:58

Atalay’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Yeniden Refah Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Nazif Atalay, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Atalay’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Yeniden Refah Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Nazif Atalay, kadınları destekleyen toplumların geleceklerini güçlendirdiklerini belirterek bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadınların gücünün, medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Atalay, “Türk toplumunda kadın çok özel bir konuma sahiptir. Dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanların baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir.” dedi.

Atalay, açıklamasına şöyle devam etti, “Kadınlarımız toplumun her alanında büyük önem taşımaktadırlar. Günlük yaşamın getirdiklerini yarınlara aktaran ve nesilden nesile ulaşmasını, büyük gayretler sarf ederek sağlamakta en önemli rol kadınlarımızındır. Geçmişten günümüze gelişen ve her bakımdan ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri mutlu etmektedir. Kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Oysa kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçülür. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Daha yaşanılabilir bir dünya için kadınlarımızın hayatın her alanında aktif olmaları en büyük temennimizdir. İş gücü ve istihdamda kadınlarımıza daha fazla yer verilmesi toplumsal hedeflerimiz arasında olmalıdır. Unutulmamalıdır ki kadınlarımızın elde ettiği başarılar hepimiz için ilham kaynağıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle başta annelerimiz olmak üzere yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız her an desteklerini esirgemeyen eğiten yetiştiren bizi biz yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ