GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2023 16:50

Üç Haftada 54 Bin Denetim Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, üç haftalık dönemde 54 bin 776 denetim yaptı.

Üç Haftada 54 Bin Denetim Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, üç haftalık dönemde 54 bin 776 denetim yaptı. 

Ekipler lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler kapsamına 21 Ağustos-8 Eylül arasında 81 ilde eş zamanlı sahaya çıktılar. Bu denetimlerde, 7 binin üzerinde kontrol görevlisinin teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uygunluk denetimi yaptı. 

Bu kapsamdaki toplam 54 bin 776 denetim245 adet idari yaptırım uygulandı. 

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, halk sağlığının korunması açısından kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin de üretim ve satış için gerekli şartları taşımasının büyük önem taşıdığını belirtti. Yumaklı, bu iş yerlerine yönelik olarak denetimlerin 13 Eylül'den 29 Eylül'e kadar süreceğini kaydetti. 

Yumaklı'nın verdiği bilgiye göre, üç hafta süresince özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdalarının satışının yapıldığı kasap ve şarküteriler ile bakkal, market, büfe gibi işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı yönünden denetim yapılacak. 

Yumaklı, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenilir olmayan gıdanın vatandaşlarımızın tüketimine sunulmasına izin vermeyeceğiz. Buna tevessül edenlere göz açtırmayacağız, yasalar çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ