ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 22-09-2023 21:45

Rektör Kelleş Basın Mensuplarıyla Buluştu

ADYÜ Rektörü Kelleş, basın mensupları ile bir araya gelerek 2023-2024 akademik yılında hayata geçirilecek projeler ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Rektör Kelleş Basın Mensuplarıyla Buluştu

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, basın mensupları ile bir araya gelerek 2023-2024 akademik yılında hayata geçirilecek projeler ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İslami ilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Kelleş, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerin ardından Üniversitenin mevcut fiziki durumu ile yeni eğitim-öğretim yılında alınacak olan tedbir ve çalışmalardan bahsetti.

6 Şubat depremlerinin Adıyaman’da olduğu gibi Adıyaman Üniversitesi’nde de hasarlara sebebiyet verdiğinin altını çizen Kelleş, “Eğitim-öğretim ve fiziki anlamda önceliğimiz; 6 Şubat öncesini, yani 5 Şubat’ı yakalamaktır.” dedi.

Konuşmasına, Adıyaman Üniversitesi’nin 6 Şubat depremlerinin akabindeki mevcut durumu hakkında bilgiler vererek başlayan Rektör Kelleş, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu ve personel lojmanlarımız (A ve B Blok) ağır hasarlı durumdadır. Merkezi Derslikler, Rektörlük Binası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Konservatuvar orta hasarlı durumdadır. Az hasarlı olan Eğitim Fakültesi A ve B-Blok, Mühendislik Fakültesi, Merkezi Laboratuvar, İslami İlimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Enstitü Binası, Deney Hayvanları ve Kreşin onarımı tamamlanmıştır. Teknik Bilimler MYO, İdari Mali İşler Hizmet Binası ve Öğrenci Yemekhanesinin ise onarımları devam etmektedir. Ayrıca, Kâhta Meslek Yüksekokulunun tadilat işi ihale sürecindedir.” dedi.

Başlık 2: “Altyapı Onarım Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Kahramanmaraş-Pazarcık depremlerinin akabinde ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelen Adıyaman Üniversitesi’nin altyapısından kaynaklı sorunların çözümü için Adıyaman Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalarımıza aralıksız devam edildiğini söyledi.

Başlık 3: Deprem Sonrası Personel Sayımız Düştü

6 Şubat depremlerinin ardından gerek tayin gerekse de istifa ve nakil şeklinde ayrılan personelden ötürü çalışan sayısında düşüş yaşandığını belirten Rektör Kelleş, deprem öncesi 936 olan akademik personel sayısının 902’ye, idari personel sayısının ise 527’den 501’e düştüğünü söyledi.

Kelleş, “Özellikle Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi için büyük öneme haiz olan Tıp Fakültemizde ise 218 olan akademik personel sayımız 199’a kadar düşmüştür.” dedi.

Başlık 4: “Doluluk Oranımız Bizleri Sevindirdi”

Adıyaman Üniversitesi’nin 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarında yüzde 97,13lük doluluk oranına ulaştığını belirten Rektör Kelleş, “Üniversitemiz, lisans ve ön lisans programları için YKS kılavuzunda yayımlanan 2615 kontenjana 2540 öğrenci yerleştirildi. Birçok bölümde kontenjanlar yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, sadece birkaç bölümde (Bazı Mühendislikler-Elektrik, İnşaat, Makine, Tekstil) boş kalan kontenjan sayısı 75 kişi oldu. Buna göre; Üniversitemizdeki öğrenci sayımız toplamda 16,449’a ulaştı.” dedi.

Başlık 5: “Personelimizin Barınma Probleminin Çözümü İçin Çalışıyoruz”

Prof. Dr. Mehmet Kelleş, 6 Şubat depremlerinde evi ağır hasar alan ya da yıkılan ADYÜ personeli için 500 konteyner ve 300 prefabrik evden oluşan yaşam alanı için kurulum çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade ederken, Adıyaman Üniversitesi web sayfası üzerinden alınan konteyner ve prefabrik ev talep sayısının 549’u bulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kelleş, konteyner kent ve prefabrik evlerin bir an önce sahiplerine teslim edilebilmesi adına çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizerken, “Personelimiz için öncelikle sorunlardan biri olan barınma konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz.” dedi.

Başlık 6: Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Yüz yüze eğitim konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Rektör Kelleş, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin Adıyaman’da ve Adıyaman Üniversitesi'nde oluşturduğu hasar ve olumsuzlukların (barınma, sağlık, ulaşım) halen varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri problemler dikkate alınarak, güz dönemi eğitim-öğretim faaliyetlerinin Senatomuz tarafından alınan kararlar doğrultusunda uygulanmasına karar verilmiştir. Alınan kararlar gereği; Üniversitemizdeki fakülte ve bölümlerin uygulamalı eğitim gerektiren bölümleri yüz yüze, diğer bölümlerin ise uzaktan eğitim modeli ile devam etmesine karar vermiş bulunuyoruz.” dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Uzun vadede gerek Adıyaman gerekse de Adıyaman Üniversitesi adına önemli çalışmaların altına imza atmak için var gücümüzle çalışacağız. Teslim aldığımız bu kutsal bayrağı, en iyi yerlere taşımayı kendimize şiar edindik.” şeklinde konuştu.

Rektör Kelleş, basın toplantısının ardından Adıyaman Üniversitesi’nde devam eden çalışmaları yerinde göstermek adına gazetecilerle birlikte kampüs alanını gezdi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ