KUTLAMA
Giriş Tarihi : 01-12-2023 23:57

Başkan Kılınç'tan Adıyaman’ın İl Oluşu Mesajı

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 1954 yılında il olan Adıyaman’ın 69. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kılınç'tan Adıyaman’ın İl Oluşu Mesajı

Adıyaman'ın il oluşunun 69. yıl dönümü; tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Bu gurur verici geçmişle birlikte, yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketi de acı bir hatıra olarak yüreklerimizde yer alıyor. 1 Aralık 1954 tarihinde il statüsüne kavuşan topraklarımızın bu önemli gününde, geçmişimizle geleceğimizi buluşturarak birlik ve beraberlik içinde ilerlemek, üzerimize düşen önemli bir sorumluluktur.

Adıyaman, tarihin her döneminde köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültürel zenginliği ve tarihi dokusuyla göz kamaştırmış bir şehirdir. Bu şehrin geçmişi ve bugünü arasında kurduğumuz köprü, bizlere büyük bir sorumluluk yükler. Bu sorumluluk, mirasımızı korumak ve daha ileriye taşımak adına gösterdiğimiz çabadır.

Bugün, sadece coğrafi sınırlar içinde barındırdığı zenginliklerle değil, aynı zamanda insanlarının yüreklerinde taşıdığı güzelliklerle anlam kazanan bir gün. Bu anlamlı gün vesilesiyle, geçmişten gelen öğretileri gelecek nesillere aktarmak, kültürel mirasımızı yaşatmak ve birlik ruhunu güçlendirmek en büyük sorumluluğumuzdur.

İl oluşumuzun bu özel gününde Adıyaman’ımızın 69. yıl dönümünü gururla kutlarken, diğer yandan 6 Şubat'taki acı felaketin verdiği hüznü ve burukluğu yüreğimizde hissederek hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, geride kalan vatandaşlarımıza sağlık ve sıhhat diliyorum.

Geçtiğimiz felaketin ardından şehrimizi ayağa kaldırma sözü vermiştik. Gece Gündüz demeden "Yeniden Adıyaman" ilkesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte, birlik olup, el ele vererek, şehrimizin yaralarını saracak, insanlarımızın yanında olacak ve şehrimizi yeniden inşa etmek için gereken her şeyi yapacağız.

Sevgi ve saygılarımla

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ