EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-09-2023 20:36

Öğretim Yılı Başlarken Denetimler Artırılacak

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelgede Pazartesi okulların açılmasıyla denetimlerin artırılması istendi.

Öğretim Yılı Başlarken Denetimler Artırılacak

İlk ve orta dereceli okullarda 11 Eylül'de yeni eğitim-öğretim yılı başlarken asayiş ve trafik denetimleri de artırılacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderildi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında alınan önlemlerin gözden geçirilmesi ve alınacak yeni önlemlerin planlanmasına yönelik genelde okul güvenliğiyle ilişkinli sorunların çözümüne yönelik önlemler sıralandı.  

Başlık 2: Servislere yönelik denetimler 

Genelge kapsamında, trafik tedbirleri başlığı ile okul servis aracı şoförlerine yönelik eğitimlerin düzenlenmesi, denetimlerin artırılması ve trafik kampanyası içeriklerinin sosyal medya üzerinden paylaşılması, uygun alanlara asılması ve ilgililerle paylaşılması sağlanacak. Ayrıca okul önlerinde ve çevrelerinde oluşacak trafik yoğunluğuna zamanında müdahale edilebilmesi için okul giriş ve çıkış saatlerinde ekip ve personel görevlendirmesi yapılacak.

Başlık 3: Yaya öncelikli yollar denetlenecek 

Yaya veya okul geçitlerinden geçen öğrencilere ve diğer yayalara ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere yönelik denetimlerin sıklaştırılacak.

Trafik işaretlemeleri ve fiziki durumlar dikkate alınarak ilgili yolların yapım ve bakımından sorumlu olan kurum ve kuruluşlarca eksikliklerin giderilmesi sağlanacak.

Başlık 4: Uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmaları  

Genel emniyet ve asayişe yönelik önlemlerin de sıralandığı genelgeye göre; kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güvenliği ile birlikte uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenecek.

Genelge kapsamında ayrıca öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurulması ve okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin denetimlerinin kolluk birimlerince ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda artırılması için çalışma yapılacak.

Okul çevrelerinde asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalar okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonları, büfeler gibi işyerleri ile seyyar satıcılara yönelik denetimler artırılacak. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ