EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-09-2023 18:19

Adıyaman'da Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı, Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Adıyaman'da Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Kurulu Toplantısı, Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun başkanlığında, Eğitim Müfettişleri Başkanı Arif Karakuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın söylenmesinin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun'un açılış konuşmasıyla başladı.

 

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilekleriyle söze başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Bugün burada, ilimizde yaşanan son depremin ardından yeni eğitim öğretim çalışmalarını planlamak üzere bir araya geldi. Her birimizin depremzede olduğu bilinciyle eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Öncelikle bu olağanüstü koşullar altında yaptığınız çalışmalar ve olağanüstü çabalarınız için teşekkür etmek istiyorum. Yaşadığımız deprem, toplumumuzu ve özellikle öğrencilerimizi derinden etkilemiş olabilir. Ancak biz, bu zorlu süreci birlikte aşacağımıza olan inancımızı yitirmeden hareket etmeliyiz. Biz nesilleri yöneten, nesilleri yetiştiren bir camianın yöneticileri olarak bize emanet edilen nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için gayret göstereceğimize emin olmanızı isterim.

 

Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirme sürecinde sürekli iletişim halinde olarak kurumlar arası bağları güçlü tutacağız. Unutmayalım ki, evlatlarımızın başarısı, bizlerin birlikte çıktığı bu eğitim yolculuğunda yürüdüğümüz adımlarla şekillenecektir. Bu nedenle, iletişimi güçlü tutarak, onları en iyi şekilde yetiştirmek için el birliğiyle çalışacağız."ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, belirlenen gündem maddeleri çerçevesinde okul ve kurum müdürleri ile gündemi değerlendirdi. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında Müdürlüğümüzce yürütülecek çalışmaların da ayrıntılı olarak konuşulduğu toplantıda, eğitim öğretim yılı genel değerlendirilmesi yapıldı.

 

Deprem sonrası eğitim binalarımızın durumu, konteyner kentlerde yürütülecek eğitim çalışmalarının değerlendirilmesi, eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması, eğitim kurumları arasında gerekli iş birliği ve koordinasyonun gerçekleşmesi, öğrenci başarısının arttırılması, sosyal etkinlikler ve yürütülecek projeler, eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynakların belirlenmesi ve seferber edilmesi, eğitim kurumların ve sosyal tesislerin fiziki kapasitesi ve eğitim araç gereci gibi diğer kaynakların verimli, etkili ve ortak kullanımının sağlanması konularının değerlendirilmesi yapıldı.

 

Toplantı, Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun'un, okul müdürlerinden gelen soruları cevaplandırması ve görüş alışverişiyle devam etti.

 

Toplantı, Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun'un katılımcılara teşekkür etmesinin ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ