KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-09-2023 19:56

HORECA Fuarı Kapılarını Açtı

25. HOSTECH by TUSİD Fuarı 20-24 Eylül 2023’te İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) açılacak.

HORECA Fuarı Kapılarını Açtı

25. HOSTECH by TUSİD Fuarı 20-24 Eylül 2023’te İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) açılacak.  

HORECA sektörü için önde gelen uluslararası ticaret noktalarından biri olan fuarda, sektöre hizmet veren mutfak, servis, ikram, çamaşırhane ve temizlik ekipmanları ile mobilya dekorasyon, aydınlatma, mimarlık, güvenlik, havuz ve peyzaj gibi ilgili tüm sektörlerden geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi yer alıyor. Bu yönüyle fuar, turizm sektörü dahil pek çok sektör ve ülke ekonomisi için büyük bir potansiyel barındırıyor. 

100’den fazla ülkeden gelmesi beklenen binlerce ziyaretçinin yanı sıra 90’dan fazla ülkeden 1000’in üzerinde profesyonelden oluşan alım heyeti organize edilen Hostech by TUSİD Fuarı, 400’e yakın katılımcı ile İstanbul Fuar Merkezi’nde 8 salonda HORECA sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiriyor. Fuarın ziyaretçileri yeni tedarikçiler bulma ve sektördeki yenilikleri takip etme fırsatı yakalayacak. Fuara, Almanya, İtalya, Belçika, İspanya gibi ülkelerden çok önemli iş insanları davet edildi. Hostech by TUSİD’in bu yıl 40.000’e yakın profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması öngörülüyor.

Başlık 2: Sektörün tüm oyuncuları

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “HOSTECH by TUSİD, HORECA sektörünün tüm oyuncularını TUSİD’in sektörel bilgisi ve TÜYAP’ın benzersiz fuarcılık deneyimi ile bir araya getirecek. Rusya, İran, Slovenya, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Gürcistan’da bulunan yurt dışı ofislerimizle ve 22 ülkedeki 80’i aşkın temsilcilik ağımızla, HOSTECH by TUSİD Fuarı katılımcılarına özellikle ihracat bağlantıları konusunda yeni fırsatlar yaratmayı ve katılımcıların ticaret hacimlerine ivme katmayı amaçlıyoruz. Kısacası HOSTECH by TUSİD’in dünyanın en büyük fuarlarından biri olma vizyonuyla etkimizi büyüteceğiz" dedi. 

TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı ise “Bu sene fuarımıza rekor düzeyde yurt dışı alıcısı gelecek. Bu alıcıların hepsi bizim sektörümüzde faaliyet gösteren ve Türkiye’den alım yapan firmalar. Fuar, ihracat hedeflerimize de ulaşmada en önemli mihenk taşlarından biri olacak” diye konuştu.

HORECA sektörü, Türkiye’de 4000’den fazla otele, 150.000’den fazla restorana, kafeye ve sayıları giderek artan fastfood dükkanlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul, genellikle lüks ve üst-lüks otel segmentlerinin hâkim olduğu 54.600'den fazla oda ile 548 derecelendirilmiş otele ev sahipliği yapıyor. Otellerin yüzde 47'si beş yıldızdan oluşuyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ