KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-12-2022 11:29

Adıyaman’da 4 Bin 737 Kurs Açıldı

Adıyaman genelinde 2022 yılı içerisinde merkez ve 8 ilçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından toplamda 667 usta öğretici tarafından 4 bin 737 kurs açıldı.

Adıyaman’da 4 Bin 737 Kurs Açıldı

Adıyaman genelinde 2022 yılı içerisinde merkez ve 8 ilçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından toplamda 667 usta öğretici tarafından 4 bin 737 kurs açıldığı belirtildi. Konu ile ilgi Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Halk eğitimi merkezleri ülkemizdeki her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlarımıza onların ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyen yaygın eğitim kurumlarımızdır.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de Halk Eğitimi Kursları vatandaşlarımıza her alanda hizmet vermeye devam ediyor.

Adıyaman genelinde 2022 yılı içerisinde merkez ve 8 ilçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından toplamda 667 usta öğreticimiz tarafından 4 bin 737 kurs açılmıştır. Açılan kurslara 86 bin 437 kursiyer başvurmuş olup, devam eden kurslarımızın yanı sıra tamamlanan kurslarımızdan 44 Bin 513 kursiyerimiz mezun olarak belgelerini almıştır.

İlimiz genelindeki halk eğitimi merkezleri Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bölgenin özelliklerine uygun ve vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda her türlü kursu açmaktadır. Bundan sonraki süreçte de gelen talepler doğrultusunda kurslar açılmaya devam edecektir.

Halk Eğitim Merkezlerimiz; okuma-yazma, yabancı dil, müzik, sanat, spor, halk oyunları, gastronomi, sağlık vb. birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bunun yanında kurum ve kuruluşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Halk Eğitimi Merkezlerimiz tarafından kurslar açılmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya aldığı Köy Yaşam Merkezleri ile Halk Eğitimi Merkezlerinin ulaşılabilirlik alanını daha da genişletilerek, köylerimizde de kurslar açılmaya başlanmıştır. Halk eğitimi kapsamında ulaşılamayan tek bir vatandaşımız kalmayana kadar bu genişleme devam edecektir.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ