TURİZM
Giriş Tarihi : 14-06-2023 00:29

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne Üye

İzmir, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne (Global Sustainable Tourism Council - GSTC) Türkiye’den üye ilk şehir oldu.

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne Üye

İzmir, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne  (Global SustainableTourism Council - GSTC) Türkiye’den üye ilk şehir oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in sürdürülebilir turizm alanında ilk önemli adımı attığını, doğa ve çevre ile uyumlu çalışmaların birer turizm öğesi olarak dünyaya tanıtılacağını ifade etti.
Tunç Soyer bu üyelik sayesinde İzmir’in sürdürülebilir turizm alanında ilk önemli adımı attığını, doğa ve çevre ile uyumlu çalışmaların birer turizm öğesi olarak dünyaya tanıtılacağını söyledi. Dünyada sürdürülebilir turizme olan ilginin arttığını ve turizmde sürdürülebilirlik ilkelerinin destinasyonların tercih edilmesinde önemli etkenler olduğuna değinen Soyer, İzmir’in uluslararası sürdürülebilir turizm konseyine üye olarak öncü bir rol üstlendiğini kaydetti. 
 Başlık 2: İzmir için önemli fırsat

GSTC, sürdürülebilir seyahat ve turizm için küresel standartlar belirleyerek, sürdürülebilir turizm sertifikasyon kuruluşları için uluslararası akreditasyon hizmeti sağlıyor. 

Dünyada sürdürülebilir turizmi destekleyen en önemli kuruluşlardan olan GSTC sertifikasyon sistemine dahil olmak İzmir’in doğa ile uyumlu yaptığı çalışmaların turizm alanında bir değere dönüşmesi için önemli bir fırsat teşkil ediyor. Dünya’da Barcelona, Atina, Valencia, Berlin, Florida kentleri ve sürdürülebilir turizm konusunda öne çıkan şehir, il, ülkeler GSTC üyesi. Türkiye’de ise Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ve Şişli Belediyesi GSTC’ye üye.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında sürdürülebilir turizmi destekleyen çalışmaları hayata geçirmeyi amaçlıyor. İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı (SECAP), Yeşil Şehir Eylem Planı (YŞEP), Sünger Kent Projesi ve İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi kapsamında yerelde kalkınmayla birlikte sürdürülebilir kalkınmayı da tespit ve teşvik ediyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ