KAZA
Giriş Tarihi : 09-09-2023 16:21

Kamyon Kalabalığa Daldı: 4 Ölü, 25 Yaralı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kontrolden bir kamyonun defin işlemi için mezarlıkta bulunan kalabalığın arasına daldı.

Kamyon Kalabalığa Daldı: 4 Ölü, 25 Yaralı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kontrolden bir kamyonun defin işlemi için mezarlıkta bulunan kalabalığın arasına dalması sonucunda 4 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. 

Andırın'ın Darıobası Mahallesi'ndeki Davut Avan'ın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Yöre halkı defin işlemi için mezarlıkta toplanmaya başladı. 

Bu sırada, Kahramanmaraş-Andırın kara yolunda seyir halindeki bir kamyon sürücünün kontrolünden çıkarak mezarlığa doğru geldi ve önce park halindeki araçlara çarptı, sonra kalabalığın arasına dalarak devrildi.  

Bazı vatandaşların kamyonun altında kaldığı olayda 3 kişi kaza yerinde, bir kişi de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Yüklü kamyon virajı alamamış... O sırada cenaze merasimi yapılıyormuş burada. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş altında kalan üç vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız da hastanede rahmetli oldu. Kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını öğrendik bir sorunu yok. Kamyon sürücüsü gözaltında" dedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise "Olay vahameti açısından iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor" diye konuştu. 

Olaya neden olan kamyonun freninin boşaldığı yönündeki iddialar teknik incelemenin ardından belirlenecek. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ