ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 15-12-2022 20:52

Belediyede Yeni Bir Müdürlük Kuruldu

Adıyaman Belediyesi, önemli bir müdürlüğü daha faaliyete geçirdi.

Belediyede Yeni Bir Müdürlük Kuruldu

Çevre bilincine verdiği önemle dikkat çeken Adıyaman Belediyesi bu konuda daha faal çalışmalara imza atmak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlük kurulduktan hemen sonra çalışmalara başladı.

Adıyaman Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla kısa süre önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik' kapsamında 'Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nü kurdu.

Daha önce Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlerini yürüten Zeynal Abidin Sağlam'ın müdürlüğünde kurulan yeni birim ile ilgili bilgi veren yetkililer, çevre kirliliğinin ve küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması için Türkiye genelinde yerel yönetimlerde kurulması kararı alınan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün Adıyaman Belediyesi bünyesinde de kurulduğunu dile getirdi.

Başlık 2: Çevre Dostu Belediye…

Çevreye verdiği önem ve temiz çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle zaten dikkat çeken Adıyaman Belediyesi'nin bu güne kadar farklı müdürlükler bünyesinde gerçekleştirdiği çevre projelerini tek çatı altında toplayacak olan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü göreve hızlı başladı. Geçen yıl Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen 'Çevre Yönetimi Semineri'yle öğrencilere çevre konusunda önemli bilgiler aktaran Adıyaman Belediyesi yetkilileri, bu yıl bu eğitimlerini yeni müdürlük bünyesinde gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl Adıyaman Belediyesi adına 80'e yakın okulda temiz çevre konusunda seminerler veren yetkililer, bu yıl ilk seminerini Orhan Gazi Ortaokulunda gerçekleştirdi. İnsan ve çevre bilinci, temizliğin önemi, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında slayt eşliğinde gerçekleştirilen seminer öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Seminerlerin tüm okullarda devam edeceğini belirten yetkililer, "Çevre konusunda daha duyarlı bir gelecek amacıyla sürdürdüğümüz projemiz kapsamında tüm okullarda seminerler gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ