FUTBOL
Giriş Tarihi : 22-11-2022 23:42

Suudi Arabistan Arjantin'i Ezdi Geçti

Dünya Kupasının en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin, ilk maçında Suudi Arabistan duvarına çarptı ve Kupaya 2-1 mağlubiyetle başladı.

Suudi Arabistan Arjantin'i Ezdi Geçti

Dünya Kupasının en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin, ilk maçında Suudi Arabistan duvarına çarptı ve Kupaya 2-1 mağlubiyetle başladı.

36 maçtan beri yenilmeyen Arjantin Millî Takımı, dünyaca ünlü 10 numarası Lionel Messi’nin liderliğinde hem bu unvanını kaybetti hem de beklemediği bir sonuçla karşılaştı.

Hervé Renard’ın çalıştırdığı Suudi Arabistan’ın Dünya Kupasında deprem yaratan bu galibiyeti hem sansasyonel hem de tarihî bir zafer olarak kayıtlara geçti.

Arjantin’in üç golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

C Grubu'nda çılgınca geçen maçın ilk golünü Arjantin kaydetti. Yedi kez Altın Top ödülünü kazanan Messi, 10’uncu dakikada hakemin biraz da cömertçe verdiği penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

Birinci yarıda Arjantin’in oyun temposunu kabul etmiş bir görünüm sergileyen ve ofsayt taktiğini başarıyla uygulayan Suudi Arabistan, ikinci yarıya fırtına gibi girdi. 

Bu hızlı başlangıç, hemen meyvesini verdi ve Salih Eş Şehri ikinci yarınının hemen başında ceza sahasının içinde sol taraftan çektiği şutla 48’inci dakika skoru 1-1’e getirdi.

Beklemediği anda gol yiyen Güney Amerika ekibinin şaşkınlığından yararlanan Suudi Arabistan ekibi, beş dakika sonra Salim el Davsari’nın füze gibi şutuyla 2-1 öne geçerek, Arjantinli oyuncuları şoka soktu. 

Suudi Arabistan böylece futbol tarihinin altın sayfalarından birini yazdı.

Arjantin ikinci yarıda daha çok topa sahip olmasına rağmen Suudi Arabistan karşısında fazla pozisyon bulamadı ve Suudi Arabistan defansının boş kaleye giden topu çıkarmasından sonra maçın kaderi Arjantin aleyhine gelişti.

C Grubu'nda Meksika ve Polonya da bulunuyor. Bu iki takım bugün saat 19.00’da karşılaşıyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ