KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-01-2024 00:18

Kervansarayların İzinde...

Ressam Pınar Kanber’in SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı sergi devam ediyor.

Kervansarayların İzinde...

Ressam Pınar Kanber’in 12 Ocak 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi devam ediyor.

Pınar Kanber’in tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı resimlerinden oluşan “Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisinde 31 eser yer alıyor.

Kaderine terk edilen kervansarayları renklerle dile getirdiği resimlerinde geçmişi vurgulayıp kervansarayların varlığına dikkat çekmek istediğini belirten Kanber, güncel olandan hareketle geriye doğru bakarak, Selçuklu Kervansaraylarının verilerini, birleştirici öğelerini, tarihsel ve toplumsal dönüşüm içerisinde ele aldığını söyledi.

İpek Yolundaki Selçuklu Kervansarayları üzerinden 2005 yılından beri tarihsel ve kültürel araştırma içerisine girdiğini anlatan Kanber, “Kilometrelerce gidilen yollar, görülen ve araştırılan 120 kervansaray sonucunda oluşan duygu yoğunluğu ile eserlerimi hazırladım” dedi.

“Kervansarayların İzinde” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.

Pınar Kanber, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu, 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 

Atölyesinde 2003 yılından itibaren yetişkinlere ve çocuklara sanat eğitimleri veren Kanber, kurumlara ve STK’lara sanat danışmanlıkları yaptı. Kocaeli’de AB Projelerini koordine etti, yerel gazetelerde sanat yazarlığı yaptı.

Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken yüzlerce kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kanber, İşitme Engelliler ile tiyatro kulübü kurdu ve genel koordinatörlüğünü üstlendi.

Başta Kervansaraylar olmak üzere birçok konuda araştırmaları ve yazıları olan Sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde ulusal ve uluslararası sanat projelerine devam etmektedir.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ