SİYASET
Giriş Tarihi : 25-10-2023 14:11

Alkayış Hastane İnşaatını İnceledi

AK Parti Milletvekili Av. Mustafa Alkayış ve beraberindeki heyet, yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatında incelemede bulundu.

Alkayış Hastane İnşaatını İnceledi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran ve AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik'i ziyaret ederek, hastane bünyesindeki yerleşkede yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatında incelemede bulundu.

Milletvekili Alkayış ve beraberindekileri Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kasım Turgut, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Çintemur ve personeller karışladı.

Başhekim Şirik'in eşlik ettiği Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatında incelemede bulunarak, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Yılsonunda veya en geç şubat ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz"

Yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatındaki inceleme sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan Milletvekili Alkayış,"Belediye başkanımız ve teşkilatımızla birlikte Sayın Başhekim Mehmet Şirik eşliğinde yapımı devam eden ve aslında son aşamaya gelen 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizi gezdik. Burası aslında bir sağlık kompleksi olmuş. Deprem nedeniyle tabi bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da bir duraksama oldu. Ama çok kısa bir sürede özellikle çok kıymetli başhekiminizin göreve gelmesinden sonra kısa vadede, orta vadede, uzun vade de yapılması gereken işleri sağlık bakanımızla beraber milletvekili arkadaşlarımızla beraber masaya yatırdık ve o takvimde şu anda işliyor. İnşallah çok kısa bir sürede Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz Adıyaman'ımızın hizmetinde olacak. 300 yataklı inşallah süreçte bu yatağı arttırma imkânımızda var. Yılsonunda veya en geç şubat ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. “dedi.

"İnşallah çok kısa sürede Adıyaman'ın sağlığı hak ettiği yerde olacak"

Depremde en fazla sağlık sektörünün etkilendiğini ve inşaatın bitimiyle Adıyaman'ın sağlık alanında hak ettiği yerde geleceğini aktaran Alkayış,"24 saat çok kıymetli hocalarımızla çalışıyoruz. Sağlık alanında hiçbir alanda uzman hekim eksikliği olmaması için Adıyaman'ımızın depremden sonra çok kısa sürede toparlanıp Adıyamanlı bütün hemşerilerimin sağlık hizmetlerinden en üst seviyede yararlana bilmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Tabi takdir edersiniz ki; Adıyaman depremde yara alan illerden bir tanesi, dolayısıyla doğrudan doğruya en fazla sağlık sektörünü etkiliyor. Çok şükür bu depremde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz çok büyük bir hasar almadı. Tadilatları falan yapıldı ama ayakta durdu şu anda da bütün yük onun üzerinde hem normal hastalarımızı hem çocuk hastalarımızı hem de kadın hastalarımızı burada muayene ettiriyoruz. Bu da buranın yükünü ağırlaştırıyor inşallah bittiği zaman hem hemşerilerimiz rahatlayacak sağlık, personelimiz, hocalarımız rahatlayacak. Adıyaman'ımız inşallah sağlık alanında hak ettiği yerde olacak diye düşünüyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber teşkilatımızla beraber il sağlık müdürümüz, başhekimimizle beraber bu sürecin bire bir takipçisiyiz. İnşallah çok kısa sürede Adıyaman'ın sağlığı hak ettiği yerde olacak. Ben Sayın Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik'e yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum. El ele vererek inşallah bu süreci kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. " şeklinde konuştu.

"İnşaatın bitimiyle halkımızın hizmetine sunacağız"

Devlet Hastanesi'nin temelinde su çıkmasının ardından projesinin tekrardan revize edildiğini ve inşaatına kaldığı yerden devam edildiğini belirten Alkayış konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz eski Devlet Hastanesinin yapımı devam ediyor ama yüksek oranda su geldi. Projesi revize edilmesi gerekiyordu. Revize edildi, ihalesi yapıldı şu anda aynen devam ediyor. Adıyaman halkımızın çok büyük bir beklentisiydi bizde hem seçim öncesinden hem seçim sonrasında revize edildi şu an devam ediyor. Yapımının bitimiyle halkımızın hizmetine sunacağız. "

İncelemenin ardından Alkayış, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik ve ekibine teşekkür ederek başarılar diledi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ