EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-11-2023 19:57

Anne ve Anne Adaylarına Eğitim Programı

“Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi” kapsamında Yavuzeli'nde anne ve anne adaylarına yönelik iki gün süren eğitim programı düzenledi.

Anne ve Anne Adaylarına Eğitim Programı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü birliği ile 15-49 yaş grubu arasındaki kadınlara yönelik “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi” kapsamında Gaziantep’in Yavuzeli İlçesinde anne ve anne adaylarına yönelik iki gün süren eğitim programı düzenledi.

Bir yıllık planlanan eğitimlerin altıncısında SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, hastane personeli ve Halk Sağlığı Hizmetleri Müdürlüğü uzmanları, Yavuzeli İlçesinde anne ve anne adayları bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Eğitimcilerinden Uzm. Dr. Ayşe Meltem Ergen, Hemşire Kadriye Özdemir ve Hemşire Duygu Akşahin tarafından gebeliğe hazırlık, riskli gebelikler, dikkat edilmesi gereken konular, doğum öncesi izlemler ve bakım, doğum ve lohusalık süreci, bebek izlemleri ve dikkat edilecek konular, yenidoğan tarama programı, anne ve bebek sağlığı, anne sütü ve önemi, üreme sağlığı ile akılcı ilaç kullanımı, afetlerde kadın üreme sağlığı konularında bilgiler verildi.

Katılımcıların sorularının yanıtlandığı eğitim programı anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ