SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-10-2023 11:38

Anne ve Anne Adayları Bilgilendiriliyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "1-7 Ekim Emzirme Haftası" nedeniyle kurulan stantta anne ve adayları emzirme hakkında bilgilendiriliyor.

Anne ve Anne Adayları Bilgilendiriliyor

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik talimatıyla 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle stant açıldı.

Stantta sağlık personelleri tarafından anne ve adaylarına emzirme eğitimi verilip, anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgi veriliyor.

'1-7 Ekim Emzirme Haftası' etkinliğine Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilgün Şahin, ebe ve hemşireler katıldı.

Hemşireler tarafından gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirilirken, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitimi verilerek süt arttırma yöntemleri ve yiyecekleri hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Hastane içerisinde kurulan stantta gelen anne ve adaylara bilgilendirilerek hazırlanan broşürler dağıtılarak, annelere, doğum sonrasındaki ilk süt ya da ağız süt olarak bilinen sütün öneminden aktarıldı.

Başlık 2: "Annelerimize Anne Sütü Önemini ve Değerini Anlatıyoruz"

Uzman hemşireler tarafından anne ve adayların anne sütü önemi ve değerleri hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nilgün Şahin,"Her yıl 1-7 Ekim Haftası Emzirme haftamız bizim. Özellikle anneleri emzirmeye yönlendiriyoruz. Anne sürünün önemine sevk ediyoruz. Mümkün olduğu kadar biberondan uzak özellikle ilk 6 ay kesintisiz anne sütü diyoruz. Bu nedenle böyle bir stant kurduk. Annelerimizi buraya alıyoruz eksik bilgi herhangi bilgi konusunda buradaki arkadaşlarımız bilgilendiriyor. Annelerimize anne sütü önemini ve değerini anlatıyoruz. "dedi.

Başlık 3: "Anne Sütü Yaşayan Bir Sıvıdır"

Kurulan stantla ilgili değerlendirmede bulunan Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik," 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle hastanemizde anne ve anne adaylarını bebekleri ilk 6 ay emzirmeye yönlendirmek için hemşirelerimizle birlikte bilgilendirmelerimiz aralıksız devam ediyor. Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası’nda, anne sütü ile beslemeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak, anne sütünün önemini vurgulamak ve emzirme teknikleri hakkında daha fazla bilgi vermek amaçlanmıştır. Anne sütünde sindirime yardım eden 20’den fazla enzim vardır. Bu maddelerin bir kısmı bebekte sindirimi kolaylaştırırken bir kısmı hücresel düzeyde, mikropların vücutta etkisiz hale getirilmesi sırasında destek sağlar. Bu nedenle annelere ve anne adaylarımıza anne sütünün önemi hakkında bilgi vermek amacıyla kurduğumuz stantta eğitimler vererek onları bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ