GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-09-2023 15:16

İGA Üst Yöneticisi Görevden Alındı

İGA İstanbul Havalimanı'nın üst yöneticisi (CEO) Kadri Samsunlu'nun yerine Selahattin Bilgen vekaleten atandı.

İGA Üst Yöneticisi Görevden Alındı

İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Kadri Samsunlu görevden alındı.

Şirketten yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"2017 yılından bu yana İGA İstanbul Havalimanı'na başarıyla liderlik etmiş olan CEO'muz Sayın Kadri Samsunlu ile ortak şekilde yürüttüğümüz bir sürecin sonucunda yollarımızı ayırmaya karar verdiğimizi bildirmek isteriz. Kendisine İGA İstanbul Havalimanı'nın başarısına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

İGA İstanbul Havalimanı CEO'luk görevine, CFO'muz Sayın Selahattin Bilgen vekaleten atanmıştır.

İGA İstanbul Havalimanı olarak 'küresel aktarma merkezi' konumumuzu her geçen gün güçlendirecek ve Türkiye’nin geleceği için değer üretmeye devam edeceğiz."

Başlık 2: İGA İstanbul

Ekim 2013’te Cengiz- MAPA- Limak- Kolin- Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından kurulan İGA'nın Nisan 2022 itibarıyla ortaklık yapısı yüzde 55 Kalyon Holding, yüzde 45 Cengiz Holding şeklinde. 

Başlık 3: Kadri Samsunu hakkında

1968 yılında doğan Kadri Samsunlu 1991'de Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdi, ABD Missouri Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

Eski İmar ve İskân Bakanı Ahmet Samsunlu'nun oğlu olan Kadri Samsun, 1995-2006 arasında farklı şirketlerde yöneticilek yaptı. 

İGA Havalimanı İşletmesi A. Ş’nin İcra Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini üstlendi. Daha sonra bu görevden alındı ve yerine Selahattin Bilgen atandı. 

Kadri Samsunlu, Eylül 2017'den bu yana İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi olarak görev yapıyordu. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ