SPOR
Giriş Tarihi : 03-08-2023 12:10

Spor Programlarıyla İlgili Özel Çalışma

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) spor programlarıyla ilgili "özel bir çalışma" yapacak.

Spor Programlarıyla İlgili Özel Çalışma

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) spor programlarıyla ilgili "özel bir çalışma" yapacak.  

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri RTÜK'ü ziyaret etti. Ziyarette spor programları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, spordaki şiddet olaylarının ve bunların medya yansımalarının titizlikle takip edildiğini söyledi. Şahin, spor yorumcularının bilerek ya da bilmeyerek toplumu yanlış yönlendirebileceğini ifade ederek, özellikle maç sonrası yayınlarındaki yorumların dikkatle yapılması gerektiğini söyle. TFF heyeti ise spor programlarındaki haksız eleştirilere ve amacını aşan yanlış yorumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 

"Belli bir seviyede olması gereken spor programlarında haksız eleştirilerin, amacını aşan yanlış yorumların ciddi bir sorun olduğunu" anlatan Büyükekşi, "Türkiye'de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirterek takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğini" söyledi. 

"Belli bir seviyede olması gereken spor programlarında iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumların ciddi bir sorun olduğunu" ifade eden Büyükekşi, toplumda gerginlik oluşturan reyting amaçlı yayınlardan kaçınılması gerektiğini kaydetti. 

Başlık 2: Spor programlarıyla ilgili çalışma

TFF'den yapılan açıklamaya göre, RTÜK, lig dönemlerinde çokça şikâyet alan spor programlarına çekidüzen verilmesi için TFF ile iş birliği halinde harekete geçti.

RTÜK, yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesi için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı aldı. Spor programı olmaktan çıkıp zaman zaman toplumu infiale sürükleyen "Hakem Eleştiri Programları"na dönüşen yayınların, olması gerektiği gibi keyifle izlenen yapımlar olması için RTÜK ve TFF ile işbirliği içinde çalışacak.  

Ziyarette Büyükekşi, Şahin'e A Millî Takım forması hediye etti. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ