ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 14-02-2024 15:03

Kent Meydanı Projesinde Sona Doğru Adım Adım

Vatandaşların kullanımına yakında açılacak olan "Adıyaman Kent Meydanı" projesinde, büyük ilerleme kat edildi.

Kent Meydanı Projesinde Sona Doğru Adım Adım

Adıyaman için önemli bir sosyal donatı olacak olan Kent Meydanı Projesi inşaatı, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın öncülüğünde şehre kazandırılması için ilgili ekipler tarafından ivedilikle devam ediyor.

Yetkililer, yapımında büyük ilerleme katedilen meydan projesinin yakın zamanda vatandaşların kullanımına açılması için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Adıyaman için önemli bir yere sahip olacak olan proje 12 bin 154 metrekare arsa alanına ve 24 bin 280 metrekare proje alanına sahip olurken şehir merkezindeki araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak 740 araçlık iki katlı yeraltı kapalı otoparkı, 1240 kişi kapasiteli camisi, öğrenciler için alternatif ders çalışma ortamları hazırlayacak olan 250 metrekare kitap kafesi ve kütüphanesi, estetik görüntü kazandıracak kuru havuzları ve yeşil alanları, bebek bakım odası, abdesthanesi ve umumi tuvaletleriyle sosyal bir alan haline gelecek.

Bu proje Adıyaman’ın sadece fiziksel çehresini güzelleştirmeyi değil, aynı zamanda insanların sosyal hayatına dokunmayı da amaçlıyor.

Çalışmaları yakından takip eden Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada; “Belediyemiz bünyesinde yapımına başladığımız Kent Meydanı projesinde 12 bin 154 metrekare arsa alanı ve 24 bin 280 bin metrekare proje alanı ile şehre ilk meydan projesini kazandıracağız. Proje içerisinde şehrimizin en temel sorunu olan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediğimiz 740 araç kapasitesinde iki katlı yer altı otoparkı, gençlerimizin dinlenip ders çalışacağı bir alan olarak tasarladığımız kitap kafe ve kütüphane, kentin estetiğine uygun kuru havuz ve 1240 kişi kapasiteli camii olacak şekilde planlamasını yaptık. Aynı zamanda bebek bakım odası, abdesthanesi, umumi tuvaletleri ve yeşil alanlarıyla sosyal bir donatı olacak kent meydanımız şehrimize çok yakışacak. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ