TURİZM
Giriş Tarihi : 28-10-2023 23:09

Turizm Yatırımları Atatürk Döneminde Başladı

TTYD Başkanı Oya Narin, ''Tanıtım faaliyetleri ve yeni gelişen şehirlerdeki önemli Turizm yatırımları Atatürk döneminde başlamıştır'' dedi.

Turizm Yatırımları Atatürk Döneminde Başladı

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD)  Başkanı Oya Narin, ''Tanıtım faaliyetleri ve yeni gelişen şehirlerdeki önemli Turizm yatırımları Atatürk döneminde başlamıştır'' dedi. 

Narin, yaptığı açıklamada,  Cumhuriyetin ikinci yüzyılının umut, güven ve inançla karşılandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu anlamlı günde, Atatürk’ü sadece Cumhuriyetimizin değil, kurumsal Türk turizminin de kurucusu olarak anmak isteriz. Turizm alanındaki ilk düzenlemelerin yayınlanması, niteliklerin belirlenmesi, Türk Seyyahlar Cemiyeti gibi derneklerin kurulması, Karadeniz Gemisi gibi tanıtım faaliyetleri ve yeni gelişen şehirlerdeki önemli Turizm yatırımları Atatürk döneminde başlamıştır. Ülkenin kısıtlı kaynaklarına rağmen yapılan bu yatırımlar, turizmin Türkiye ekonomisinin geleceğindeki yeri için çok önemli bir öngörüdür. Bu öngörü ile bugün geldiğimiz noktada, Türkiye ekonomisinde stratejik sektör olarak nitelendirilen ve milli yatırımlar ile yükselen Turizm, yatırımlar için sermaye ihtiyacını karşılayan, katma değer sağlayan ve ödemeler dengesini geliştiren önde gelen sektör seviyesine erişmiştir. 

Ülkemizin büyük ölçekli ve nitelikli turizm yatırımcı şirketlerinden oluşan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve üyeleri, 200 bin yatağın üzerinde konaklama kapasitesi, 15 bin uçak koltuğu, 15 havalimanı, 15 binin üzerinde yat kapasiteli marina ve ülkemizdeki tüm kruvaziyer limanları, 6 adet tur operatörü ve turizme yapılan yaklaşık 60 milyar dolarlık yatırım ile Atatürk’ün ifade ettiği ekonomik mücadelede tüm Türk Turizm Yatırımcıları ile birlikte ön safhada yer almaktadır. 35. Yılına giren TTYD olarak bu gücü doğru bir gelecek vizyonu ve etkin küresel bağlantılarla yönlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu inançla ikinci yüzyılda Cumhuriyeti daha da ileri taşımak için; ekonomide, bilimde, sanatta, hayatın her alanında olduğu gibi turizmdede hayallerimiz ve kararlılığımızla, dur durak bilmeden çalışıyoruz.

Bu çalışmalarımız sonucunda ülkemiz ziyaretçi sayısında ilk 5 ülke içine girerken, tüm turizm göstergelerinden sağladığımız iyileşmeler ve nitelikli tesislerimiz ile dünya turizminde çok kıymetli bir yer edindik."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ