SİYASET
Giriş Tarihi : 01-02-2023 15:46

‘Altılı Masa’ İçin ‘Matruşka’ Benzetmesi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Altılı Masa” için, “Matruşka” benzetmesi yaptı.  

‘Altılı Masa’ İçin ‘Matruşka’ Benzetmesi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ‘Altılı Masa’yı eleştiri bombardımanına tuttu.  “Altılı Masa” ile ilgili sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımla önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kabaktepe; “Matruşkayı bilirsiniz! Matruşka, Rus oyuncak bebektir. Bu anne bebeğin içerisinden bir bebek daha çıkar. Onu açarsanız ondan da bir bebek çıkar. Onu da açarsanız ondan da bir bebek çıkar. Bu durumda kim bebek kim anne işi çözülemez bir hal alır.

Altılı Masa süreci gerçekten matruşka teorisinde olduğu gibi ilerliyor. Her toplantıdan sonra bir toplantı kararı daha çıkıyor. O toplantıdan sonra bir toplantı kararı daha çıkıyor. Neticede mesele çoklu toplantılar ve alınamayan kararlar olarak milletimizin öne geliyor.

Toplantıda konuşulanları merak etmek şöyle dursun, toplantılarda konuşma yapılıp yapılmadığı bile matruşka bebekte annenin ve bebeğin kim olduğunu bilmek kadar güç. Çünkü 11 toplantının sonucunda açıklananlar ya kurgu ya da ülke kazanımlarını yıkmaya yönelik.

Kimin aday olacağı da tam bir matruşka durumu. Hepsi aday ve aynı zamanda hepsinin de adayı var. Aday olmalarının ve adayları olmanın yanında aday olmamalı dedikleri de var. Bu durumda kim aday, kim aday değil, kim kimin adayı tam bir matruşka aday krizi ile karşı karşıyalar.

Milletimiz arkası görünmeyen, niyeti ortada olmayan, kimin ne olduğu belli olmayan yapılara her zaman mesafeli durmuştur. Bu mesafeli duruş kendisini 14 Mayıs’ta da gösterecektir” cümlelerini kaydetti.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ