VEFAT
Giriş Tarihi : 20-05-2023 17:42

Sanatçı Sesigüzel Vefat Etti

Türk Halk Müziği (THM) Sanatçısı Nuri Sesigüzel vefat etti.

Sanatçı Sesigüzel Vefat Etti

Türk Halk Müziği (THM) Sanatçısı Nuri Sesigüzel vefat etti. 

Sanatçı bir süredir İstanbul'daki bir özel hastanede tedavi görüyordu. Sanatçının 86 yaşındaki Nuri Sesigüzel'in doktoru kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, şu bilgileri aktardı: 

"Saat 02.45 civarında hayatını kaybetti. Daha önceden kalp krizi geçirmişti kalp yetmezliği vardı. Kalp pili, ritim bozukluğu ve diyabeti olan bir hastamızdı. Maalesef çoklu organ yetmezliğine girdi, tüm çabalarımıza rağmen uzun süredir yatakta tedavi görüyordu." 

Sanatçı İbrahim Tatlıses de sosyal medya hesabından, "Ustaların ustası koca bir devir seninle kapandı. Nuri Sesigüzel ustamızı kaybetmişiz. Üzüntümü anlatamam. Tüm sevenlerine, ailesine başsağlığı dilerim. Ustamıza Allah'tan rahmet dilerim" dedi. 

Sesigüzel'in cenazesi yarın öğleyinTeşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Başlık 2: Nuri Sesigüzel hakkında

Asıl adı Nuri Kaçtaş olan Nuri Sesigüzel, 1937 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 1961'de İstanbul Radyosu'nun açtığı sınava kazanarak "radyo sanatçısı" olarak profesyonel müzik yaşamına başladı. Kısa sürede müzik yapımcılarının ilgisini çekti ve plak doldurmaya başladı. Doldurduğu plakların sayısı 300'ü geçti. 

"Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük" adlı ilk 45'liği ile sesini tüm Türkiye'ye duyurdu.  "Sarı Sabahlık", "Ağlayan Gözlerim", "Saç Beyaz Oldu" türküleriyle altın plak ödülleri kazandı.  

1963 yılında film dünyasına adım atan sanatçı ilk filmi "Kara Yılan'ın ardından "Fabrika Gülü", "Kara Tren", "Aşk Türküsü", "Mahallenin Namusu" ve "Kaderin Oyunu" filmlerinde başrol oynadı. 

Sanatçı arkadaşlarıyla 1975 yılında Film-San Vakfını kuran Nuri Sesigüzel, bu süreçte "Bir Yiğit Gurbete Gitse" filminde de rol aldı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ