GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 16:02

Gençler Hayallerine MST Makina’da Kavuşuyor

MST İş Makinaları, bünyesinde gerçekleştirdiği Sürdürülebilir Yeni İşgücü Yetiştirme Programı ile gençlerin geleceğine ışık tutuyor.

Gençler Hayallerine MST Makina’da Kavuşuyor

MST İş Makinaları, bünyesinde gerçekleştirdiği Sürdürülebilir Yeni İşgücü Yetiştirme Programı ile gençlerin geleceğine ışık tutuyor. Programın ana hedefinin, gençleri teoride ve pratikte geliştirerek, nitelikli işgücü yetiştirmede sürdürülebilirliği sağlamak olduğu ifade ediliyor. 

MST İş Makinaları bünyesinde faaliyet gösteren MST Sürekli Eğitim Merkezi’nde yürütülen Sürdürülebilir Yeni İşgücü Yetiştirme Programı kapsamında gerçekleştirilen 5 ayrı faaliyette toplam 60 gencimiz nitelikli meslek sahibi olmaları için teorik ve pratik eğitim görüyor.

Program kapsamında; 22 Meslek Lisesi Mezunu gencimiz Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında 12 ay süreyle, 18 MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) öğrencisi 4 yıl süreyle, 5 Meslek lisesi öğrencisi İşletmelerde Beceri Eğitim Öğrenimi kapsamında 1 yıl süreyle, 3 Mühendis ve 6 meslek lisesi mezunu İşletmelerde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 6 ay süreyle, 6 üniversite öğrencisi İşletmelerde İntörn Mühendislik Eğitimi programı kapsamında 4 ay süreyle MST Sürekli Eğitim Merkezi’nde ve işletme içerisinde gelişimlerini devam ettiriyor.

Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan gençler meslek sahibi olacaklar ve MST İş Makinaları bünyesinde istihdam edilecekler. MST İş Makinaları, sürdürülebilir gelecek vizyonuyla, değerli gençlerimizin geleceğini parlak kılmak üzere kararlı adımlar atmayı sürdürüyor.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ