SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 25-12-2022 23:44

SON DAKİKA: LPG Tankeri Patladı: 10 Ölü

SON DAKİKA: Dolu tankerin tavanı alçak bir köprüyü sıyırarak geçerken ortaya çıkan alevler patlamaya neden oldu.

SON DAKİKA: LPG Tankeri Patladı: 10 Ölü

Güney Boksburg kentinde bir LPG tankerinin patlaması sonucu 10 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi de yaralandı 

Acil servis yetkililerine göre, dolu tankerin tavanı alçak bir köprüyü sıyırarak geçerken ortaya çıkan alevler patlamaya neden oldu.

Tankerin, yaralılardan bazılarının tedavi edildiği yakındaki OR Tambo Memorial Hastanesine sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) taşıdığı bildirildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, hastanedeki bazı birimlerdeki hastalar patlama ve yangın nedeniyle tahliye edilmek zorunda kaldı.

Bölgedeki acil durum hizmetleri sözcüsü William Ntladi, "Saat 07.50'de bir gaz tankerinin köprünün altında sıkıştığını söyleyen bir telefon aldık. Alevleri söndürmek için itfaiye çağrıldı. Ne yazık ki tanker patladı" dedi.

Bay Ntladi, ölü sayısının daha önce bildirilen dokuzdan 10'a yükseldiğini söyledi.

Sürücünün patlamadan sağ kurtulduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yaralılardan yaklaşık yarısının durumu ciddi, 15 kişinin ise durumu ağır ancak durumu stabil. Ntladi, altı itfaiyecinin de hafif şekilde yaralandığını söyledi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, mahalle sakinleri tarafından sosyal medyada paylaşılan video görüntüleri, yayaların alevlerden kaçtığı ve arabaların hızla uzaklaştığı dramatik patlamayı gösteriyor. Yerel haberlere göre patlamada çok sayıda ev ve araç hasar gördü.

Tanık Jean Marie Booysen, sabah 6.30'dan kısa bir süre sonra "büyük bir sarsıntı" yaşadığını anlattı.

Olay yerini inceleyen bir adli tıp ekibinin yanında duran kadın, "Bir fincan çay içmek için yukarı çıktım ve çok büyük alevler gördüm, bir evin yandığını sandım" dedi.

Yerel sakin Simon Lapping, Citizen gazetesine, "Buradan geçmek sadece mutlak bir yıkım manzarasıydı, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim" dedi. Altı yetişkin ve iki çocuğun cesetlerini gördüğünü söyledi.

Boksburg'un da içinde bulunduğu yerleşim merkezi Ekurhuleni Belediye Başkanı Tania Campbell, olayın soruşturulacağını ve ekledi: "Belediye başkanının ofisi, belediye adına, kapsamlı bir soruşturmanın yapılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını sağlamak için tüm rol oyuncularına yardım etmeyi taahhüt ediyor." 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ