TURİZM
Giriş Tarihi : 25-12-2022 23:55

Kruvaziyer Turizminde Çıta Yükseltildi

Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren derneklerin üye olduğu Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) yönetimi Kuşadası’nda bir araya geldi.

Kruvaziyer Turizminde Çıta Yükseltildi

Aydın, Denizli ve Muğla’da faaliyet gösteren derneklerin üye olduğu Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) yönetimi Kuşadası’nda bir araya geldi. 

Türkiye’nin 2022’de gerçekleştirebildiği hedefler ve gelecek yılda nasıl bir görünüm içinde olmasının beklendiğine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Turan, “Akdeniz’in gözde limanı Kuşadası’na 2023 yılında yaklaşık bin gemi seferinin olmasını bekliyoruz” dedi.

Kuşadası Genç İş İnsanları Derneği’nin (KUGİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, Denizli Sanayi Odası Meclisi Başkanı Okan Konyalıoğlu, KUGİAD Başkanı Mehmet Buğra Atınç, Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova ile federasyona üye olan derneklerin temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin 2022’de gerçekleştirebildiği hedefler ve gelecek yılda nasıl bir görünüm içinde olmasının beklendiğine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, iş insanlarının son dönemde yaşanan belirsizlikten dolayı tedirginlik ve kaygı içinde olduklarına dikkat çekildi. Türkiye’de katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin arttırılması gerektiğinin vurgulandığı buluşmada, saniyede kullanılan enerji maliyetinin her geçen gün artması nedeniyle sanayicinin zor durumda olduğu belirtildi. Toplantıda ayrıca Türkiye’nin 2023 yılında dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için neler yapması gerektiği hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Oğuzhan Turan, şunları söyledi: “Başkanımız Ömer Günel, göreve geldiği ilk günden itibaren Kuşadası’nda turizmin daha fazla gelişmesi için çalışmalarına başladı. Bu amaçla önce kentimizde yeni turizm rotaları oluşturduk. Ayrıca dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle toplantılar yaptık. Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda bazı önemli kruvaziyer firmaları Kuşadası’nı ana çıkış limanı oldu. Bu da gemi seyahatine çıkacak yolcuların kentimizdeki gecelik konaklama sayısını artırdı. Ayrıca gerek yurt içi gerekse de yurt dışında katıldığımız turizm fuarlarında Kuşadası’nın tanıtımını yaptık. Gelecek yıl için Kuşadası’na çok büyük bir talep var. Kuşadası’nı iyi bir turizm sezonu bekliyor. Eğer bir terslik olmazsa yaklaşık bin gemi seferi beklediğimizi müjdelemek istiyorum.” 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ