ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 13-08-2023 18:29

Vefalı Köpeğin İsmi Ameliyathaneye Verildi

6 Şubat depreminin enkaz kaldırma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden vefalı köpeğin ismi, ameliyathaneye verildi.

Vefalı Köpeğin İsmi Ameliyathaneye Verildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan büyük yıkımda enkaz çalışmalarında büyük başarı gösteren Meksika arama kurtarma ekibine bağlı arama kurtarma köpeği Proteo yaşına bağlı rahatsızlığından dolayı enkaz kaldırma çalışmalarında hayatını kaybedince adını yaşatmak için hayvan kliniği ameliyathanesine ismi verildi.

6 Şubat depremi sonrası Adıyaman’da iki vatandaşın enkazdan sağ kurtarılmasını sağlayan Meksika arama kurtarma ekibinin parçası olan arama kurtarma köpeği Proteo, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında yaşlılığa bağlı rahatsızlığından dolayı hayatını kaybetti. Proteo köpek adına Rotary 2420. Bölge Federasyonu tarafından Uluslararası Rotary afet fonu kullanılarak yaptırılan hayvan kliniği Adıyaman Belediyesine teslim edildi.

Yeni kurulan klinik, röntgen cihazı, ultrason, kan tahlili laboratuvarı, kedi ve köpek yoğun bakım üniteleri ile birlikte ameliyathane ve gerekli tam donanımlı cihazlar ile canlarımızın sağlıklı yaşamaları için hizmet verecek.

Konu hakkında açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç: “Katkılarından dolayı Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkanı Mehmet Altay, geçmiş dönem Güvernörlerinden ve Uluslararası Rotary Vakfı Bölge Sorumlusu Hasan Akbayrak, Nemrut Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanı Ferit Binzet ve beraberindeki bölge görevlilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ