SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 04-10-2023 22:38

Üst Düzey İsimler Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanlığı'nın önündeki terör eyleminin ardından yapılan operasyonlar sürerken güvenlikle ilişkili üst düzey isimler bir toplantı yaptı.

Üst Düzey İsimler Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanlığı'nın önündeki terör eyleminin ardından yapılan operasyonlar sürerken güvenlikle ilişkili üst düzey isimler bir toplantı yaptı. 

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın Millî Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

Yaşar Güler, yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin artan bir şiddetle devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Malumunuz olduğu üzere, Pazar günü İçişleri Bakanlığımızın önünde bir terör saldırısı oldu. Kahraman polislerimiz bu girişime anında karşılık vererek iki teröristi de etkisiz hâle getirdi. Bu vesileyle, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, tüm İçişleri Bakanlığı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca hain teröristlerce Kayseri'de şehit edilen Mikail Bozlağan kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır, asil milletimize başsağlığı diliyorum. 

Başlık 2: Suriye'den geldikleri belirlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim terör karşısındaki tutumumuz, ilk günden beri değişmeden aynı esaslarla devam ediyor. İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda iki teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye'den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi. 

Başlık 3: Meşru hedef uyarısı

Öncelikle Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. 

Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir."

Başlık 4: Fidan'dan "üçüncü taraflar"a tavsiye

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında terör saldırısına ilişkin soruyu yanıtladı. 

Fidan, "İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur" bilgisini verdi. 

Dışişleri Bakanı Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekûn meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör saldırısına cevabının "son derece net olacağını" anlatan Fidan, "Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar. Bunu şimdiden söyleyebilirim" ifadesini kullandı.  

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ